Γεωπολιτικά

Μπλίνκεν: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο

Μπλίνκεν: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. Secretary of State Antony Blinken announces his appointment of Gayle Smith as the new State Department Coordinator for Global COVID Response and Health Security as he speaks about U.S. leadership in fighting the coronavirus disease (COVID-19) at the State Department in Washington, U.S., April 5, 2021. REUTERS/Al Drago/Pool

Τουλάχιστον 32.070 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι μια ισραηλινή στρατιωτική χερσαία επίθεση στην Ράφα την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας κινδυνεύει «να απομονώσει περαιτέρω» το Ισραήλ και να βλάψει μακροπρόθεσμα την ασφάλειά του.

Μιλώντας κατά την αναχώρησή του από το Ισραήλ, ο Μπλίνκεν είπε σε δημοσιογράφους ότι είχε «ειλικρινείς συνομιλίες», αναφερόμενος σε συναντήσεις με αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μια στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα «κινδυνεύει να σκοτώσει περισσότερους αμάχους. Κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερο χάος στην ανθρωπιστική βοήθεια. Κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο και να θέσει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και τη θέση του», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τη συνάντηση του Νετανιάχου με τον Μπλίνκεν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία έφοδο στη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπλίνκεν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα. «Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί – θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 32.070 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

Τουλάχιστον 32.070 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 74.298 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 82 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments