Διεθνή

Ζελένσκι για τη Μόσχα: Δειλός ο Πούτιν, προβλέψιμες οι προσπάθειές του να τη συνδέσει με την Ουκρανία

Ζελένσκι για τη Μόσχα: Δειλός ο Πούτιν, προβλέψιμες οι προσπάθειές του να τη συνδέσει με την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy waits for European Parliament President Roberta Metsola, amid Russia's attack on Ukraine, in Lviv, Ukraine March 4, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS/File Photo

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέβη στην πρώτη του δήλωση μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, εξαπολύοντας επίθεση στον Ρώσο ομόλογό του.

Λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση και προτού γίνει ανάληψη ευθύνης από τον ISIS, οι δηλώσεις που έγιναν από κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών ήταν εκατέρωθεν κατηγορίες.

Στις δηλώσεις του, ο Ζελένσκι καταδικάζει την αντίδραση του Πούτιν όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε, ακόμη, για προβλέψιμη κίνηση από πλευράς του Ρώσου ομολόγου του και τον κατηγόρησε για περίεργη σιωπή.

«Οι χιλιάδες Ρώσοι που πεθαίνουν στο ουκρανικό έδαφος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για να σταματήσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό σας», ήταν το μήνυμα του Ζελένσκι με το οποίο άφησε αιχμές για τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες από τους τρομοκράτες τους εδώ, στο ουκρανικό έδαφος» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Πολεμούν εναντίον μας και δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει μέσα στη χώρα τους. Αυτός ο δειλός Πούτιν, αντί να ασχοληθεί με τους πολίτες της Ρωσίας, απευθυνόμενος σε αυτούς, παρέμεινε σιωπηλός για μια μέρα – σκεπτόμενος πώς να φορτώσει την επίθεση στην Ουκρανία. Όλα είναι απολύτως προβλέψιμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments