Πολιτική

Μητσοτάκης για Τέμπη: Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι- Η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες

Μητσοτάκης για Τέμπη: Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι- Η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες

Πηγή Φωτογραφίας: [362382] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η δική μας δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ με τρένα σύγχρονα και ασφαλή και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε ανακοινώσεις».

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε σημαντικές δηλώσεις.

 Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μόνο και μόνο που αναγνωρίζεται ότι υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι καλή εξέλιξη. Μια εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται και να κομματικοποιείται. Εμείς ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή. Αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι αναφέρονται; Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της πιο γρήγορα και η εκδίκαση της υπόθεσης κινείται με γρήγορους ρυθμούς.

Να μην γίνεται πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση των Τεμπών. Η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες. Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι ή αθώοι.

Από την πρώτη στιγμή σκύψαμε το κεφάλι μας με σεβασμό κυρίως στη μνήμη των νεκρών και στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών. Είπαμε να λάμψει η αλήθεια και μόνο η δικαιοσύνη θα μπορεί να δώσει λύση. Η δική μας δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ με τρένα σύγχρονα και ασφαλή και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε ανακοινώσεις».

Για τα θέματα της ακρίβειας και πώς αξιολογεί η κυβέρνηση την αποτελεσματικότητα των μέτρων και αν θα υπάρξει συνέχεια αλλά και για τον κατώτατο μισθό μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει πρόοδος με έντονα πτωτικές τάσεις οφείλεται και στην παρέμβαση που κάναμε τόνισε και είπε ότι η ακρίβεια μας απασχολεί πολύ αλλά πέραν των προσωρινών μέτρων η μόνιμη απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών.

Με κατώτατο μισθό 950 στο τέλος της 4ετιας κατανοώ την απόσταση που υπάρχει μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί. Ο κατώτατος θα είναι πάνω από 800 ευρώ και δεν επιδιώκει να δημιουργήσει πληθωριστικές δυναμικές. Λίγη υπομονή ακόμα θα ακούσετε προτάσεις στο υπουργικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα την Τετάρτη».

Για το πόσο πιθανός είναι ένας κοινός δανεισμός (ευρωομόλογα) αλλά και αν υπάρχουν συμφωνίες με Ουκρανία απάντησε : «Καμία συμφωνία! Το έχουμε διευκρινίσει δεν είναι δυνατόν να πάω στην Ουκρανία και να υπογράψω εν κρυπτώ συμφωνία δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η Ελλάδα στηρίζει τη δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται χωρίς σε καμία περίπτωση να θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων μας». Για τα ευρωομόλογα είπε ότι όταν συμφωνήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης το 2020 στείλαμε πρώτοι επιστολή για κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό. Βρήκα ενδιαφέρον ότι κάποιες χώρες που είναι συνήθως συγκρατημένες εκδήλωσαν ένα πρώτο ενδιαφέρον για εξερεύνηση τέτοιων επιλογών», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments