Αθλητισμός

Στην “κόψη του ξυραφιού” 10 συμβόλαια της Euroleague

Στην “κόψη του ξυραφιού” 10 συμβόλαια της Euroleague

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Καυτό» αναμένεται το καλοκαίρι του 2024 για τις ομάδες της Euroleague καθώς αρκετά συμβόλαια πρωτοκλασάτων παικτών λήγουν και ήδη έχουν μεγάλη ζήτηση

«Καυτό» αναμένεται το καλοκαίρι του 2024 για τις ομάδες της Euroleague καθώς αρκετά συμβόλαια πρωτοκλασάτων παικτών λήγουν και ήδη έχουν μεγάλη ζήτηση

«Καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι προμηνύεται το φετινό για τις ομάδες της Euroleague καθώς αρκετά συμβόλαιο λήγουν στο τέλος της σεζόν και οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Ευρώπη θα δώσουν «μάχη» για να αποσπάσουν την υπογραφή τους.

1.Αϊζέια Κάνααν – Ολυμπιακός

Ο Αϊζέια Κάνααν αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2022 στον Ολυμπιακό και αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα για τα γκαρντ των ερυθρόλευκων. Ο «Ησαίας» των Πειραιωτών έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας, 2 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ στην Ελλάδα, ενώ την περσινή σεζόν έφτασε με τον Ολυμπιακό έως τον τελικό της Euroleague, όπου ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ανανέωση του συμβολαίου του δεν έχει προχωρήσει ακόμα, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα αρκετές ομάδες εξετάζουν την περίπτωσή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

2.Μάριους Γκριγκόνις – Παναθηναϊκός

Ο Μάριους Γκριγκόνις διανύει την δεύτερή του σεζόν στον Παναθηναϊκό, με τον Λιθουανό σμολ φόργουορντ να είναι από τις βασικές επιλογές του Εργκίν Αταμάν την χρονιά που διανύουμε. Πέρυσι ο Γκριγκόνις δεν μπόρεσε να αποδείξει τις δυνατότητές του αφού οι πράσινοι πραγματοποίησαν μία κακή σεζόν, ωστόσο φέτος δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, έχοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής με το «τριφύλλι».

3. Έντι Ταβάρες – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο, κατά πολλούς, κορυφαίος «ψηλός» στην Ευρώπη, Έντι Ταβάρες, είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να αποχωρήσει από την Μαδρίτη καθώς ακόμα δεν έχει έρθει σε συμφωνία με την Ρεάλ για νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Ο θηριώδης σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο ζητάει μια γενναία αύξηση στις ετήσιες αποδοχές (περ. 2 εκ. ευρώ καθαρά) του με την Βασίλισσα να μην είναι σύμφωνη με αυτή την εξέλιξη. Δημοσιεύματα από την Ισπανία «μπλέκουν» τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ταβάρες, ενώ το ΝΒΑ και το Ντουμπάι αποτελούν πιθανούς προορισμούς του 32χρονου άσου.

4. Μάριο Χεζόνια – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο «Σούπερ Μάριο» της Βασίλισσας της Ευρώπης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ήδη τα σενάρια για το μέλλον του είναι αρκετά. Δημοσιεύματα από την Ισπανία συνδέουν τον Παναθηναϊκό με τον Κροάτη άσο, εξαιτίας του «πράσινου» παρελθόντος του, ενώ και ο ίδιος πολλές φορές έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους φίλους του «τριφυλλιού». Πρόσφατα, νέα ρεπορτάζ έφεραν στο φως της δημοσιότητας το ενδιαφέρον της Παρτίζαν για τον Χεζόνια.

5. Σέιν Λάρκιν – Εφές Αναντολού

Τέλος εποχής για τον Σέιν Λάρκιν στην Εφές Αναντολού με τον Αμερικανό γκαρντ να αποχωρεί από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης μετά από έξι χρόνια. Ο 32χρονος άσος έχει γράψει ιστορία στην Κωνσταντινούπολη όπου κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο της Euroleague (2021,2022), ωστόσο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει το καλοκαίρι για νέες… πολιτείες. Το κασέ του Λάρκιν μπορεί να είναι «αλμυρό» για τα ευρωπαϊκά δεδομένα (περ. 4 εκ. ευρώ) ωστόσο είναι δεδομένο ότι αρκετές ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

6. Κίναν Έβανς – Ζαλγκίρις Κάουνας

Ο Κίναν Έβανς είναι από τους πιο «αθόρυβους» σκόρερ της Euroleague, με τον Αμερικανό να είναι από τους πρωταγωνιστές της Ζαλγκίρις Κάουνας τα τελευταία 2 χρόνια. Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τους Λιθουανούς εκπνέει και αρκετοί σύλλογοι θα κινηθούν για να αποσπάσουν την υπογραφή του με τον 27χρονο άσο, να έχει αρκετή εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης αφού τη σεζόν 2021-2022, είχε αγωνιστεί στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

7. Tζόναθαν Μότλεϊ – Φενέρμνπαχτσε

Ο Τζόναθαν Μότλεϊ διανύει την δεύτερη χρονιά του στην Φενέρμπαχτσε, η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι και η τελευταία του στην Τουρκία. O 28χρονος σέντερ έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όπου μοιράζεται την θέση με τον Παπαγιάννη και τον Νουά, και θα ψάξει να βρει αλλού τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

8. Μάικ Τζέιμς – Μονακό

Ο αρχισκόρερ, εδώ και μερικές εβδομάδες, της Euroleague, Μάικ Τζέιμς, αποτελεί το πιο «καυτό» μεταγραφικό όνομα στην Ευρώπη, αφού ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας. Ο 33χρονος άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ακόμα δεν είναι γνωστό που θα συνεχίσει την καριέρα του, με τα τελευταία δημοσιεύματα από την Γαλλία να κάνουν λόγο για νέα συμφωνία με την Μονακό ώστε να παραμείνει στο Πριγκιπάτο και την επόμενη τριετία. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ρεάλ, παρακολουθούν επίσης την περίπτωσή του Τζέιμς.

9. Στέφαν Γιόβιτς – Βαλένθια

Ο έμπειρος διεθνής Σέρβος πόιντ γκαρντ θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Βαλένθια, όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του. Ο Γιόβιτς θα ψάξει να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του αφού και οι «νυχτερίδες» δεν καίγονται να τον κρατήσουν.

10. Νικ Καλάθης – Φενέρμπαχτσε

Ο έμπειρος γκαρντ, μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο είναι ένας παίκτης που έχει πέραση στην Ευρώπη. Ο Καλάθης είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και πρόσφατα έγινε ο πρώτος παίκτης σε κλεψίματα στην ιστορία της Euroleague, καταγράφοντας ακόμα μία εξαιρετική επίδοση στην καριέρα του. Ο Έλληνας διεθνής άσος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και όπως όλα δείχνουν θα ψάξει να βρει αλλού τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments