Πολιτική

Ομόφωνη καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μόσχα

Ομόφωνη καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: [367567] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ NIKOL PASHINYAN (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες καταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο σε προάστιο της Μόσχας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, προχώρησε εκ μέρους όλων των Ελλήνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως «όπως σταθερά αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα και στον αυταρχισμό κρατών και ηγετών, έτσι μένουμε απέναντι και στην ωμή βία η οποία εκδηλώνεται με πρόσχημα θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες καταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών.

Όπως σταθερά αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα και στον αυταρχισμό κρατών και ηγετών, έτσι μένουμε απέναντι και στην ωμή βία η οποία εκδηλώνεται με πρόσχημα θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές.

Είμαστε με την ελευθερία, τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό. Και η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων και τον λαό της Ρωσίας που θρηνεί τα παιδιά του».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταρχικής σημασίας η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζει, επίσης, τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλη την διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο εφιάλτης του εξτρεμισμού και της τυφλής βίας».​

ΠΑΣΟΚ: Απερίφραστη καταδίκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που προκαλεί αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη», σημείωσε για τo χθεσινό μακελειό στη Ρωσία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Μάντζος.

Ακολούθως ο Δημήτρης Μάντζος πρόσθεσε πως «η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με τους τραυματίες, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments