Ελλάδα

25η Μαρτίου: Η επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire συνοδεία αεροσκάφους F-16

25η Μαρτίου: Η επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire συνοδεία αεροσκάφους F-16

Πηγή Φωτογραφίας: [368274] ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το εμβληματικό αεροσκάφος ανακατασκευάστηκε και επανήλθε σε πτήσιμη κατάσταση με δωρεά του Ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ» και του Ιδρυτή του, Παναγιώτη Πήτερ Λιβανού

Η πρώτη επετειακή διέλευση του Supermarine Spitfire σε σχηματισμό με αεροσκάφος F-16, κατά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, είναι γεγονός.

Το εμβληματικό αεροσκάφος ανακατασκευάστηκε και επανήλθε σε πτήσιμη κατάσταση με δωρεά του Ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ» και του Ιδρυτή του, Παναγιώτη Πήτερ Λιβανού.

Supermarine Spitfire: Ένα από τα πιο διάσημα καταδιωκτικά αεροσκάφη όλων των εποχών

Το Supermarine Spitfire, σύμβολο της Βρετανικής Αεροπορίας χρησιμοποιήθηκε από τη RAF και τις συμμαχικές αεροπορίες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπήρξε ένα από τα πιο διάσημα καταδιωκτικά αεροσκάφη όλων των εποχών.

Τα πρώτα Ελληνικά Spitfire παρελήφθησαν στα τέλη του 1943 στη Μέση Ανατολή, εξοπλίζοντας αρχικά την 335 Μοίρα και αργότερα την 336 Μοίρα.

Τον Οκτώβριο του 1944, ύστερα από εκτεταμένη δράση στη Βόρεια Αφρική, επέστρεψαν στην Ελλάδα. Χρησιμοποιήθηκαν για εκπαίδευση στη Σχολή Αεροπορίας, ενώ αποσύρθηκαν το 1953.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments