Διεθνή

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ καλύπτουν τον Ζελένσκι με το Ισλαμικό Κράτος

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ καλύπτουν τον Ζελένσκι με το Ισλαμικό Κράτος

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Βαριές κατηγορίες κατά την Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπυοργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι μια σειρά από παράγοντες υποδεικνύουν άμεσα και έμμεσα την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών στη χορηγία της ουκρανικής τρομοκρατίας. Είναι εμφανές πως μετά το χτύπημα στη Μόσχα,  η κυβέρνηση Πούτιν θα στοχεύσει απόλυτα την Ουκρανία, την οποία κατηγορούν για συνέργεια.

«Μετά την επίθεση στο Crocus City Hall,οι ΗΠΑ προσπαθούν να διασώσουν την Ουκρανία αναφέροντας την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (IS, ISIS), που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία και να καλύψουν τον εαυτό τους και το καθεστώς Ζελένσκι που δημιούργησε», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε άρθρο της στο kp.ru.

«Εξ ου και η Ουάσινγκτον καθημερινά ξελασπώνει τους προστατευόμενούς της στο Κίεβο και προσπαθεί να καλύψει τον εαυτό της και το καθεστώς Ζελένσκι που δημιούργησαν με το σκιάχτρο του παράνομου ISIS». Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι μια σειρά από παράγοντες υποδεικνύουν άμεσα και έμμεσα την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών στη χορηγία της ουκρανικής τρομοκρατίας.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν και τις πιο αποτρόπαιες ενέργειες του Ζελένσκι

«Δισεκατομμύρια δολάρια και μια πρωτοφανή ποσότητα όπλων, που επενδύθηκαν χωρίς λογοδοσία και με τη χρήση συστημάτων διαφθοράς στο καθεστώς του Κιέβου, η επιθετική ρητορική σχετικά με τη Ρωσία, ο λυσσαλέος εθνικισμός, η απαγόρευση ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία, οι ατελείωτες εκκλήσεις για βίαιη επίλυση της σύγκρουσης, η άρνηση καταδίκης των πολυετών τρομοκρατικών επιθέσεων, που πραγματοποιούνται από το καθεστώς του Κιέβου, και η μαζική ενημερωτική και πολιτική υποστήριξη οποιασδήποτε, ακόμη και των πιο αποτρόπαιων ενεργειών του Ζελένσκι», απαρίθμησε.

Η εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «στο παρελθόν, η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής οδήγησε στην εμφάνιση, ενίσχυση και θεσμοθέτηση μιας σειράς ριζοσπαστικών και τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες παραμένουν ενεργές στην περιοχή ακόμη και σήμερα».

«Ποιά είναι η λογική, μπορείτε να ρωτήσετε; Το χρήμα και η εξουσία. Και, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή νομική απαγόρευση των άμεσων επεμβάσεων, πρόκειται επίσης για τη σπορά ενός «ελεγχόμενου χάους» και την αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας τάξης από τα χέρια των τρομοκρατών», συνέχισε. «Προσοχή, μια ερώτηση προς τον Λευκό Οίκο: είστε σίγουροι ότι ήταν το ISIS, δεν θα αλλάξετε γνώμη αργότερα;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments