Πολιτική

Πρόταση μομφής: Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι για τα Τέμπη

Πρόταση μομφής: Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι για τα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης "βλέπει" η κυβέρνηση.

Ως η σπίθα που έλειπε για την πλήρη ανάφλεξη στην υπόθεση των Τεμπών λειτούργησε το δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος» με φόντο τις ηχογραφημένες ενδοεπικοινωνίες του ΟΣΕ την ημέρα του δυστυχήματος με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, καθώς η κυβέρνηση που είχε υιοθετήσει γραμμή άμυνας ως τώρα, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, να σηκώσει το γάντι και να επιτεθεί ευθέως σε οικονομικά συμφέροντα.

Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν το ΠΑΣΟΚ “λαβωμένο”, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης “έσπευσε” να καταθέσει πρόταση μομφής πριν εκτιμηθεί η εγκυρότητα του δημοσιεύματος. Με άλλα λόγια, σαν να ήταν ήδη έτοιμοι. Και τώρα είναι σαφές ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία, που κορυφώθηκε με μια εθνική τραγωδία και εκμεταλλεύτηκε κυνικά τον πόνο ως μέσο για τον σκοπό αυτό, ήταν μέρος μιας προσπάθειας αποσταθεροποίησης της ίδιας της χώρας’, και το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την αντιπολίτευση να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Μετά την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία να τον καλέσει να το πράξει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οξύς τόνος του κ. Μαρινάκη αντανακλούσε τη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά, ο οποίος, σε αλληλογραφία με τους συνεργάτες του, έδωσε εντολή στον κ. Μαρινάκη να κλιμακώσει την αντεπίθεση της κυβέρνησης χωρίς να απαντήσει.

Και ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, τοποθετήθηκε ευθέως σχολιάζοντας ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, με το οποίο αποδίδονταν πρακτικές… Βορείου Κορέας σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ που εν χορώ με αναρτήσεις τους έκαναν λόγο για fake news ως προς τα περί «μονταζιέρας». «Κάποιοι νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια. Πλανώνται πλάνην οικτράν», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Και αυτό γιατί την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας με τη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει την Τρίτη από τον Καναδά και την Τετάρτη το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη έλεγε χθες ότι αν και είναι απίθανο να θέσει την πρόταση δυσπιστίας σε ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης, ουσιαστικά θα είναι μια τέτοια ψηφοφορία. Και η δήλωση του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι εξαιρετικά υψηλών τόνων. Μιλάει επίσης για συμφέροντα που προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνησή του, οπότε είναι σαφές ότι η κατάσταση ενόψει των ευρωεκλογών θα είναι “αίμα και άμμος”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments