Τεχνολογία

Στο “στόχαστρο” της Κομισιόν οι Apple,Google,Meta

Στο “στόχαστρο” της Κομισιόν οι Apple,Google,Meta

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Κίνδυνο να τιμωρηθούν με σοβαρά πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί Apple,  Alphabet (Google, Youtube) και Meta (Facebook, Instagram) αφότου η Κομισιόν άνοιξε ευρεία έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με το νέο ενωσιακό νομικό πλαίσιο για τις ψηφιακές αγορές.

Κίνδυνο να τιμωρηθούν με σοβαρά πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί Apple,  Alphabet (Google, Youtube) και Meta

Κίνδυνο να τιμωρηθούν με σοβαρά πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί Apple,  Alphabet (Google, Youtube) και Meta (Facebook, Instagram) αφότου η Κομισιόν άνοιξε ευρεία έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με το νέο ενωσιακό νομικό πλαίσιο για τις ψηφιακές αγορές.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι οι πρώτες έρευνες βάσει του νέου ευρωπαϊκού νόμου για τις ψηφιακές αγορές θα εστιάσουν στα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών της Apple της Google. Συγκεκριμένα, θα ελεγχθεί κατά πόσο τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google δίνουν προτεραιότητα άδικα στις δικές της υπηρεσίες και αν η Apple δυσκολεύει τους χρήστες της να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις από το πρόγραμμα περιήγησης Safari που διαθέτει.

Παρομοίως, θα ελεγχθούν και οι νέες συνδρομές στις πλατφόρμες Instagram και Facebook της Meta υπό την έρευνα, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις εταιρείες με πρόστιμα έως και 10% των παγκόσμιων εσόδων τους ή ακόμα και 20% σε περίπτωση επανειλημμένων παραβιάσεων.

Όπως δήλωσε αντιπρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ,  αρμόδια για την ψηφιακή εποχή, “υποπτευόμαστε ότι οι προτεινόμενες λύσεις που παρουσίασαν οι τρεις εταιρείες δεν συμμορφώνονται πλήρως με το νέο νομικό πλαίσιο”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε επίσης για περαιτέρω έλεγχο της νέας δομής χρεώσεων της Apple για εναλλακτικές εφαρμογές αλλά και των πρακτικών με τις οποίες κατατάσσει τα αποτελέσματα η Amazon.com στην αναζήτησή της.

Όπως είχε μεταδώσει το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, οι έρευνες της ΕΕ για την Apple, την Google και τη Meta επρόκειτο να γίνουν άμεσα.

Σημειώνεται ότι οι νέες κινήσεις της Κομισιόν έρχονται λίγο αφότου επέβαλε πρόστιμο “μαμούθ” 1,8 δισ. ευρώ στην Apple για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που διατηρεί ο τεχνολογικός κολοσσός στην αγορά streaming μουσικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments