Γεωπολιτικά

Ο Πούτιν επιμένει: Περίμεναν στην Ουκρανία τους δράστες της σφαγής στη Μόσχα

Ο Πούτιν επιμένει: Περίμεναν στην Ουκρανία τους δράστες της σφαγής στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall έγινε από ακραίους ισλαμιστές αλλά ισχυρίστηκε ξανά ότι σχεδίαζαν να περάσουν τα ουκρανικά σύνορα

Ο ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall έγινε από ακραίους ισλαμιστές αλλά ισχυρίστηκε ξανά ότι σχεδίαζαν να περάσουν τα ουκρανικά σύνορα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, ότι η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο ISIS, διαπράχθηκε από «ακραίους ισλαμιστές», αλλά επέμενε ότι είχαν σχέδιο να διαφύγουν στην Ουκρανία. «Είναι σημαντικό να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί οι τρομοκράτες, μετά το έγκλημά τους, προσπάθησαν να φύγουν στην Ουκρανία.

Ποιος τους περίμενε εκεί;», είπε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Εκείνοι που στηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου δεν θέλουν να είναι συνεργοί και υποστηρικτές της τρομοκρατίας, όμως τίθενται πολλά ερωτήματα», πρόσθεσε. Το Κίεβο διαψεύδει κατηγορητικά κάθε ανάμιξή του στην τρομοκρατική επίθεση. Επτά άτομα προφυλακίσθηκαν στη Μόσχα για την επίθεση, ενώ η δίκη τους ορίστηκε για τον Μάιο.

Η πολύνεκρη επίθεση στo Crocus City Hall «ταιριάζει» με την ευρύτερη εκστρατεία εκφοβισμού εκ μέρους της Ουκρανίας, υποστήριξε επίσης ο Πούτιν, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομάσει το Ισλαμικό Κράτος. «Αμέσως, αναρωτιόμαστε ποιος επωφελείται; Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος στην αλυσίδα των προσπαθειών εκείνων που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014, από τα χέρια του “νεοναζιστικού” καθεστώτος του Κιέβου. Και οι Ναζί, είναι πασίγνωστο, ποτέ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τις πιο βρώμικες και πιο απάνθρωπες μεθόδους για να επιτύχουν τους στόχους τους», συνέχισε. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, εκείνοι που σχεδίασαν την επίθεση «ήλπιζαν ότι θα σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία μας αλλά βρήκαν ενότητα και αποφασιστικότητα (της κοινωνίας) να αντισταθεί στο κακό».

«Ξέρουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές που έχουν μια ιδεολογία την οποία μάχεται εδώ και αιώνες ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος», είπε ο Πούτιν αναφερόμενος για πρώτη φορά στο ισλαμιστικό στοιχείο, τρεις ημέρες μετά την ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος. «Ξέρουμε ποιος διέπραξε αυτήν την ωμότητα εναντίον της Ρωσίας και του λαού της. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο εντολέας», πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments