Οικονομία

Η συζήτηση Μυτιληναίου με Μητσοτάκη, Τριντό και Πρεμ Γουάτσα στο Τορόντο

Η συζήτηση Μυτιληναίου με Μητσοτάκη, Τριντό και Πρεμ Γουάτσα στο Τορόντο

Πηγή Φωτογραφίας: protagon.gr//Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Καναδά όπου είχε σειρά επαφών στο πλαίσιο επένδυσης της εταιρείας στη χώρα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Καναδά όπου είχε σειρά επαφών στο πλαίσιο επένδυσης της εταιρείας στη χώρα

Η επένδυση της MYTILINEOS στην Αλμπέρτα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, κατά την κοινή τους παρουσία στο Τορόντο. Ο CEO της Μytilineos βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Καναδά όπου είχε σειρά επαφών στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης της εταιρείας στη χώρα. Σημειώνεται ότι η εισηγμένη έχει εισέλθει στην αγορά του Καναδά με εξαγορά ηλιακού χαρτοφυλακίου ισχύος 1,4 GW στην Αλμπέρτα από την Westbridge Renewable Energy, μια επένδυση που ξεπερνά το 1,7 δισ. CAD (1,16 δισ. ευρώ) για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Καναδά, στο πλαίσιο και των εορτασμών της ελληνικής επανάστασης από τους ομογενείς. 

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντησή τους, οι κ.κ. Μυτιληναίος, Μητσοτάκης και Τριντό είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και του Καναδά ευρύτερα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι και πρόεδρος της Eurometaux, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί βιομηχανίες μη σιδηρούχων μετάλλων στην Ευρώπη, των οποίων τα μέλη έχουν 500 χιλ. άμεσους και 3 εκατ. έμμεσους υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισ. ευρώ. 

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, ο κ. Μυτιληναίος είχε συνάντηση και με τον Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa) , πρόεδρο και CEO της Fairfax Financial Holdings, που εδρεύει στο Τορόντο, με σειρά σημαντικών επενδυτικών θέσεων στη Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στη Μytilineos, όπου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, εκτός οικογένειας Μυτιληναίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Καναδά, ο κ. Μυτιληναίος είχε επίσης προγραμματισμένες συναντήσεις ,με τις κυβερνητικές αρχές της Αλμπέρτα, καθώς και με επενδυτικούς οργανισμούς του Καναδά. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments