Πολιτική

Βορίδης σε αντιπολίτευση: Θέλετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας

Βορίδης σε αντιπολίτευση: Θέλετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Από όλους επιλέξατε τον κ. Παππά! Κρίμα που δεν έχει εκλεγεί και ο κ. Παπαγγελόπουλος» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υποβλήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για το θέμα των Τεμπών. Ο Μ. Βορίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και ιδίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με «ψέματα και χαλκευμένα στοιχεία θέλετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας».

«Από όλους επιλέξατε τον κ. Παππά! Κρίμα που δεν έχει εκλεγεί και ο κ. Παπαγγελόπουλος για δεύτερη επιλογή για να είναι συμπληρωμένο το σετ του κράτους δικαίου!» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Από ένα κόμμα που έχει δύο υπουργούς καταδικασμένους για ζητήματα λειτουργίας κράτους δικαίου και που ο αρχηγός του έχει ομολογήσει απόπερια στησίματος δικαστηρίων θα περίμενε κανείς χαμηλότερους τόνους για το κράτος δικαίου. Όλοι έχουμε ιστορία και διαδρομή».

«Καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας κατά του Κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, διαμηνύοντας πως «θέλετε να πέσει η κυβέρνηση, γιατί δεν σας αρέσει η γνώμη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Βορίδης σε ΠΑΣΟΚ: Μήπως με την πρόταση δυσπιστίας εξυπηρετείτε άλλα, μη πολιτικά, συμφέροντα;

Κατά τη δευτερολογία του, ο Μ. Βορίδης πήρε εκ νέου τον λόγο εκ μέρους της ΝΔ και απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, επεσήμανε: «Ότι καταφέρατε να βάλετε κάτω από το κείμενο υπογραφές όλης της αντιπολίτευσης, σας το δίνω. Εκεί που σας είχαν δεύτερους οι δημοσκοπήσεις και σας πήγαν τρίτους, είναι μια κίνηση που την καταλαβαίνω. Αλλά πρέπει να απαντήσετε γιατί επιμένετε σε ερωτήματα που έχουν απαντηθεί πολλάκις και κατ’ επανάληψη; Το καινούργιο που σας έφερε εδώ ήταν το άρθρο του Βήματος ή μήπως εκπροσωπείτε άλλα, μη πολιτικά, συμφέροντα συμπαρασύροντας και τα άλλα κόμματα; Πρέπει να απαντήσει κάποια στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης, γιατί είπε ξαφνικά “υποβάλω πρόταση μομφής;”. Μήπως οφείλεται στις προνομιακές σχέσεις που έχετε αναπτύξει με το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα; Γιατί από την αλληλουχία των γεγονότων εκεί καταλήγουμε και αυτό κάνει ύποπτη την πολιτική σας κινητροδότηση».

Τι ακολούθησε μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας

«Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης, αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

«Μετά την απάντηση της κυβέρνησης και την επιλογή της άμεσης συνέχειας στο θέμα και όχι μετά διήμερο, η έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα γίνει σήμερα. Κατόπιν αυτού οφείλουμε να διακόψουμε τη συζήτηση του νομοσχεδίου-όταν ξαναρχίσουμε τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ομιλητής θα είναι ο κ. Τσακαλώτος-και να ορίσω ως έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, την εβδόμη απογευματινή, ώστε να προετοιμαστούν και οι ανακλήσεις συνεδριάσεων, σε αυτό το τριήμερο, διαφόρων οργάνων της Βουλής, αλλά και να στοιχειώδης προεργασία, για το ξεκίνημα της τριήμερης διαδικασίας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία: «Συνεπώς, η δεύτερη συνεδρίαση, θα γίνει αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου, ενάτη πρωινή, και η τρίτη συνεδρίαση, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, επίσης ενάτη πρωινή, ώστε η συζήτηση να τελειώσει το αργότερο, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, την 12 νυχτερινή της τρίτης ημέρας, με ονομαστική ψηφοφορία και με μια προσπάθεια θα μιλήσουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, εκ των συναδέλφων οι οποίοι θα εγγραφούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments