Τεχνολογία

Ομπάμα – Tζεφ Μπέζος: «H πρόοδος έβλαψε τη Γη»

Ομπάμα – Tζεφ Μπέζος: «H πρόοδος έβλαψε τη Γη»

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

«Σχεδόν από κάθε άποψη, η ζωή είναι καλύτερη για σχεδόν όλους σήμερα από ό, τι ήταν, ας πούμε, πριν από 50 χρόνια ή πριν από 100 χρόνια», δήλωσε ο Bezos σε συνέντευξή του στον podcaster Lex Fridman τον Δεκέμβριο

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζεφ Μπέζος βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το πώς οι φιλόδοξοι στόχοι για τον αποικισμό του ηλιακού συστήματος θα επηρεάσουν το μέλλον της Γης, σύμφωνα με το business insider.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέπληξε πρόσφατα τους μεγιστάνες της Silicon Valley για επενδύσεις σε έργα με στόχο να στείλουν ανθρώπους να ζήσουν εκτός κόσμου.

Ο Elon Musk, για παράδειγμα, ξεκίνησε την αεροδιαστημική εταιρεία του, SpaceX, με μια επένδυση περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τα προσωπικά του κεφάλαια. Και ο Jeff Bezos πιθανότατα έχει επενδύσει μεταξύ 7,5 και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη δική του αεροδιαστημική εταιρεία, Blue Origin.

«Θα προτιμούσα να επενδύσουμε στη φροντίδα αυτού του πλανήτη εδώ», δήλωσε ο Ομπάμα κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του 2024 στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

«Όταν ακούω μερικούς από τους ανθρώπους να μιλούν για το σχέδιο αποικισμού του Άρη, επειδή το περιβάλλον της Γης μπορεί να υποβαθμιστεί τόσο πολύ ώστε να γίνει μη βιώσιμο, τους κοιτάζω σαν, για τι πράγμα μιλάς;» είπε ο Ομπάμα.

Ο Bezos, από την άλλη πλευρά, έχει πει ότι η μετάβαση στο διάστημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της ανθρωπότητας, διατηρώντας παράλληλα τους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

«H πρόοδος έβλαψε τη Γη» «Σχεδόν από κάθε άποψη, η ζωή είναι καλύτερη για σχεδόν όλους σήμερα από ό, τι ήταν, ας πούμε, πριν από 50 χρόνια ή πριν από 100 χρόνια», δήλωσε ο Bezos σε συνέντευξή του στον podcaster Lex Fridman τον Δεκέμβριο. Ο Μπέζος δεν απάντησε σε αίτημα του Business Insider για σχόλιο σχετικά με την άποψη του Ομπάμα.

Ο Bezos ανέφερε τον αλφαβητισμό, τη φτώχεια και τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας ως παραδείγματα της προόδου της ανθρωπότητας. Αλλά είπε ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας ήταν εις βάρος του πλανήτη Γη.

«Υπάρχει ένα πράγμα που κινείται προς τα πίσω και είναι ο φυσικός κόσμος», είπε ο Bezos στον Fridman. «Έχουμε ανταλλάξει μέρος αυτής της παρθένας ομορφιάς με όλα αυτά τα άλλα δώρα που έχουμε ως προηγμένη κοινωνία. Και μπορούμε να έχουμε και τα δύο, αλλά για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να πάμε στο διάστημα».

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος συνίδρυσε την Blue Origin, μια εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος που στοχεύει να εκτοξεύσει τον μέγα-πύραυλο New Glenn στο παρθενικό του ταξίδι μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον ενός λαού που θα κατακτήσει το διάστημα στη συνέντευξή του στον Fridman.

Διαστημικοί σταθμοί Σε αντίθεση με τον Elon Musk, ο οποίος βλέπει τους ανθρώπους να αποικίζουν τον Άρη ως το επόμενο εγχείρημά τους, ο Bezos βλέπει περισσότερες δυνατότητες στους διαστημικούς σταθμούς.

Το σχέδιό του είναι οι άνθρωποι να επιλέξουν αν θα ζήσουν στη Γη ή σε μεγάλους διαστημικούς σταθμούς κοντά στη Γη. Οι πόροι που απαιτούνται για την επέκταση της ανθρωπότητας θα μπορούσαν να αντληθούν από τη ζώνη αστεροειδών και αντικείμενα κοντά στη Γη, προστατεύοντας ό, τι παραμένει στη Γη.

1.000 Μότσαρτ και 1.000 Αϊνστάιν Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη Γη θα μπορούσαν στη συνέχεια να επιλέξουν να επισκεφθούν τον πλανήτη για διακοπές με τον «ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone για διακοπές», είπε.

«Θα ήθελα πολύ να δω ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους να ζουν στο ηλιακό σύστημα. Αν είχαμε ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους, θα είχαμε, ανά πάσα στιγμή, 1.000 Μότσαρτ και 1.000 Αϊνστάιν», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments