Διεθνή

«Συνεχίζω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά» – Το προσωπικό πασχαλινό μήνυμα του Κάρολου

«Συνεχίζω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά» – Το προσωπικό πασχαλινό μήνυμα του Κάρολου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το πρώτο μήνυμα του 75χρονου Βρετανού μονάρχη, μετά από την ανακοίνωση περί διάγνωσης καρκίνου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον

Το πρώτο μήνυμα του 75χρονου Βρετανού μονάρχη, μετά από την ανακοίνωση περί διάγνωσης καρκίνου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον

Τις πασχαλινές ευχές του στους Βρετανούς και τους υπηκόους της Κοινοπολιτείας έστειλε σήμερα, με ηχογραφημένο μήνυμά του, ο βασιλιάς Κάρολος.

Το πασχαλινό διάγγελμα –  το πρώτο μήνυμα του 75χρονου Βρετανού μονάρχη, μετά από την ανακοίνωση περί διάγνωσης καρκίνου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον – μεταδόθηκε το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της λειτουργίας στην τελετή του Νιπτήρος στον Καθεδρικό Ναό του Ουόρσεστερ, καθώς σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη για Αγγλικανούς και Καθολικούς.

Ο Κάρολος διεμήνυσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη του την καρδιά» και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί.σήμερα στην λειτουργία.

Ο βασιλιάς διάβασε χωριό της Βίβλου που αφηγείται τον Ιησού να πλένει τα πόδια των μαθητών του, τονίζοντας ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» .

«Ως έθνος χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης» είπε ο Κάρολος.

Ο 75χρονος μονάρχης υπενθύμισε τέλος στο έθνος την υπόσχεση που έδωσε την ημέρα της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού «όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει».

Ο βασιλιάς δεν έκανε ευθεία αναφορά στα προβλήματα υγείας του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, καθώς η ηχογράφηση του μηνύματος έγινε πριν από την ανακοίνωσή της περί καρκίνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments