Πολιτική

Άδωνις: Ο συνωμοσιολόγος Βελόπουλος, εμπνευστής του μπαζώματος [vid]

Άδωνις: Ο συνωμοσιολόγος Βελόπουλος, εμπνευστής του μπαζώματος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Η ΝΔ πληρώνει την αστική της ευγένεια

Το σαθρό υπόβαθρο της θεωρίας περί δήθεν μπαζώματος στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ανέδειξε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως επικοινωνιακά η Νέα Δημοκρατία «πληρώνει» την ανθρωπιά της απέναντι στο δυστύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε με σαφήνεια και καθαρότητα τη θεωρία περί ανθρώπινου λάθους, λέγοντας πως «οι επίμαχοι διάλογοι δόθηκαν στην δικαιοσύνη από την πρώτη ημέρα ολόκληροι. Συζητάμε για το αν υπήρχαν τρεις ή τέσσερις μηχανοδηγοί. Δεν υπήρχε πρόθεση της κυβέρνησης για να κάνει αυτή τη συρραφή, για την οποία τώρα κατηγορείται και εγκαλείται από την αντιπολίτευση. Αυτό που κρύβεται από πίσω είναι η «θεωρία του ανθρώπινου λάθους». Δεν πρόκειται για θεωρία του ανθρώπινου λάθους, αλλά για ανθρώπινο λάθος. Και θυμίζω στο σημείο αυτό πως είχαμε 7 συνεχόμενες παραβιάσεις του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας. Είναι αδύνατο να μην υπάρξει ατύχημα με 7 συνεχόμενες παραβιάσεις του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας. Άρα, είχαμε ανθρώπινο λάθος.

Θέλω, δε, να προσθέσω ακόμη πως στις 2 Μαρτίου 2024, είχαμε σύγκρουση δύο τρένων στις ΗΠΑ. Όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα των δύο τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε λειτουργία, αλλά το ατύχημα έγινε, το ατύχημα σημειώθηκε. Κανένα ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα έχουμε ατύχημα. Με τα ηλεκτρονικά συστήματα μειώνουμε την πιθανότητα, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα γίνει ποτέ ατύχημα».

Χωρίς καμιά νομική βάση το κείμενο με τις 1,5 εκατομμύριο υπογραφές

Ερωτηθείς, εν συνεχεία, για τη συλλογή σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως το κείμενο των υπογραφών στερείται συνταγματικού ερείσματος και ότι, για να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος, χρειάζεται να ακολουθηθεί μια ολόκληρη και χρονοβόρα νομική διαδικασία.

«1,5 εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν ένα κείμενο, το οποίο δεν έχω καταλάβει τι λέει και τι ζητά. 1,5 εκατομμύρια πολίτες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ζητούν. Το κείμενο των υπογραφών δεν έχει νομική βάση, στερείται ερείσματος στο Σύνταγμα. Και πρέπει να καταστεί σαφές πως ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν απολαμβάνει καμιάς βουλευτικής ασυλίας για την τραγωδία στα Τέμπη. Το Σύνταγμα πρέπει λοιπόν να αλλάξει. Πρόκειται για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος. Άρα αυτό που λέει το ψήφισμα δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί στην πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις.

Πληρώνουμε την αστική μας ευγένεια και ανθρωπιά

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή διαχείριση του δυστυχήματος από την κυβέρνηση, ο Άδωνις επισήμανε πως «ένα βασικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας από άποψη επικοινωνιακή ήταν η αστική ευγένεια και ανθρωπιά. Δεν κρατήσαμε σκληρή και αυστηρή στάση. Η ΝΔ δεν τσακώθηκε, ούτε συγκρούεται με τους γονείς. Δείξαμε και δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους. Όμως, η αντιπολίτευση έβαλε και βάζει μπροστά τους γονείς των θυμάτων. Πρόκειται για ωμή εργαλειοποίηση των θυμάτων και των γονέων των θυμάτων. Οι γονείς υφίστανται τον μεγαλύτερο πόνο στον κόσμο. Και δεν πρόκειται να αντιδικήσω με τους γονείς. Δίνω στους γονείς το δικαίωμα να με υβρίζουν. Όμως αυτό το συναίσθημα μάς έκανε να μην απαντούμε στην κοινή γνώμη»

Ο Βελόπουλος είναι ο εμπνευστής του μπαζώματος

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το λεγόμενο «μπάζωμα», ο Ά. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ο συντονιστής της πυροσβεστικής έχει αποσαφηνίσει τι έχει συμβεί. Η κατάθεση του συντονιστή της πυροσβεστικής ανέφερε τα προβλήματα που υπήρχαν στο χώμα και γιατί έπρεπε να μπει χαλίκι με πέτρες. Το θέμα του μπαζώματος είναι πριν από όλα καταγγελία του Κυριάκου Βελόπουλου. Στη συνέχεια, το συνέχισε το Μακελειό. Σήμερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση μιλάει για μπάζωμα. Δεν έχουμε τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους. Έχουμε το ανθρώπινο λάθος, το οποίο αναφέρει ο ίδιος ο σταθμάρχης, αλλά η πολιτική ζωή κινείται στο πεδίο που έχει ορίσει ο συνωμοσιολόγος Κυριάκος Βελόπουλος!», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments