Ελλάδα

Σεισμός τώρα: 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στην Αθήνα [vid]

Σεισμός τώρα:  5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στην Αθήνα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Στροφάδων, στο Ιόνιο, έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ένα λεπτό νωρίτερα σημειώθηκε σεισμός με ένταση 4,3 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Στροφάδων, στο Ιόνιο, έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:12 πμ ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε σημειωθεί μικρότερος σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στην Αττική.Οι σεισμοί είχαν εστιακό βάθος 27 χλμ και  21,4 χλμ.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Έχουν σημειωθεί έως τώρα και τέσσερις μετασεισμοί με μέγεθος έως 3.4 R

Πάντως, στη Ζαχάρω έχει δοθεί εντολή να ελεγχθούν τα σχολεία, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Χρήστος Στρατουλάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ευθύνης Λέκκας ανέφερε πως είναι πρόωρο να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός.Ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε πάνω στο όριο του ελληνικού τόξου και είχε αρκετά μεγάλο το βάθος, γι’ αυτό και ήταν έντονα αισθητός σε μεγάλη περιοχή.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη φαινομένου. Θεωρώ ότι λόγω της απόστασης από την ξηρά δε θα έχουμε επιπτώσεις. Η ενέργεια δε θα επηρεάσει κατοικημένες περιοχές. Θεωρώ πως όλα θα εξελιχθούν καλά, αλλά να περιμένουμε λίγες ώρες για να δούμε και τους μετασεισμούς» είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments