Γεωπολιτικά

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πιθανή σύγκρουση στην Ανατ. Ευρώπη

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πιθανή σύγκρουση στην Ανατ. Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: ILE PHOTO: A view of the flags of Finland, NATO and Sweden during a ceremony to mark Sweden's and Finland's application for membership in Brussels, Belgium, May 18, 2022. REUTERS/Johanna Geron/Pool/File Photo

Η κατασκευή έχει ξεκινήσει στο νότιο τμήμα της μελλοντικής στρατιωτικής πόλης, όπου κατασκευάζονται επί του παρόντος δρόμοι πρόσβασης και ένα ισχυρό ηλεκτρικό δίκτυο.

Οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας επικεντρώνονται στην προετοιμασία των συμμάχων του για μια πιθανή αντιπαράθεση με τη Ρωσία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη, επικαλούμενο τις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης στην περιοχή.

Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua οι ρουμανικές αρχές έχουν ανακοινώσει προηγουμένως την ετοιμότητά τους να επενδύσουν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου στην κομητεία Κωνστάντζα.

Η βάση πρόκειται να επεκταθεί σε μια στρατιωτική πόλη ικανή να φιλοξενήσει τις οικογένειες 10.000 στρατιωτικών, με σχέδια για τη δημιουργία αστικών υποδομών, δήλωσε το υπουργείο.

Η κατασκευή έχει ξεκινήσει στο νότιο τμήμα της μελλοντικής στρατιωτικής πόλης, όπου κατασκευάζονται επί του παρόντος δρόμοι πρόσβασης και ένα ισχυρό ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο εκσυγχρονισμός της αεροπορικής βάσης θα μπορούσε να την καταστήσει τη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη έως το 2040. Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί αυτή τη βάση από το 1999, ανέφερε.

«Η επέκταση της ρουμανικής αεροπορικής βάσης είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού συνεχίζει την απεριόριστη στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι «η αναγκαστική ενίσχυση των δυνατοτήτων του συνασπισμού λαμβάνει χώρα επίσης στην Πολωνία και τη Βαλτική».

«Τέτοια δραστηριότητα από μέλη του ΝΑΤΟ είναι προκλητική, επιδεινώνει τη στρατιωτική ένταση κατά μήκος των συνόρων μας και δημιουργεί πρόσθετες απειλές για την ασφάλεια στη Ρωσία. Όλα αυτά στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμάχων του μπλοκ για μια πιθανή σύγκρουση με τη χώρα μας», ανέφερε το υπουργείο.

«Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στη Ρουμανία, θα αξιολογήσουμε τους αναδυόμενους κινδύνους και θα τους λάβουμε υπόψη κατά τον στρατιωτικό σχεδιασμό», πρόσθεσε το υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments