Πολιτική

Άδωνις: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος [vid]

Άδωνις: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Αψεγάδιαστη η χθεσινή παρέμβασή του

Την πλήρη πολιτική ικανοποίησή του για τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διατύπωσε προ ολίγου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ενσωματώσει συναίσθημα και λογική, ότι στις φιλελεύθερες κοινωνίες, όπως είναι η δική μας, η θέση και ο ρόλος της οικονομίας και της πολιτικής είναι και πρέπει να συνεχίσουν να είναι δυο διακριτά και ανεξάρτητα μεγέθη και πως η πρόταση δυσπιστίας, αντί να τραυματίσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «ο Μητσοτάκης έκανε μια πάρα πολύ καλή ομιλία. Ήταν μια ομιλία, η οποία συνδύασε με απόλυτη επιτυχία συναίσθημα και ορθολογισμό, ανθρώπινα αισθήματα και λογικούς συλλογισμού. Μίλησε στους συγγενείς των θυμάτων. Τους μίλησε, κοιτάζοντάς τους στα μάτια».

Αναφερόμενος, σε ένα δεύτερο χρόνο, στην πολιτική και τη σχέση της με οικονομικούς παράγοντες, ο υπουργός αποσαφήνισε με ενάργεια πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός, κάτι που αποτυπώθηκε και στη χθεσινή ομιλία του. Δεν αρνήθηκε την ανάγκη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην οικονομία, αλλά κατέστησε σαφές ότι η πολιτική έχει την ανεξαρτησία της και ότι αυτή κυβερνά κι είναι υπεύθυνη για την πορεία της χώρας».

Στην οπτική του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, λοιπόν, «σε μια φιλελεύθερη κοινωνία οι οικονομικοί φορείς επιδιώκουν να προωθήσουν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους, όμως η πολιτική κάνει τη δική της δουλειά, που είναι η αποτελεσματική διακυβέρνηση, με σεβασμό στους δημοκρατικούς συνταγματικούς κανόνες και με αίσθημα λογοδοσίας προς τους πολίτες».

Σε κατακλείδα, ερωτηθείς για τα πολιτικά συμπεράσματα της πρότασης δυσπιστίας και της συναφούς κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «η πρόταση δυσπιστίας ένωσε ακόμη περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία γύρω από τον Μητσοτάκη. Αισθάνομαι ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και τα κίνητρα της αντιπολίτευσης. Τα αντιπολιτευτικά κόμματα ήθελαν να αμαυρώσουν τη δημόσια εικόνα της κυβέρνησής μας, χρησιμοποιώντας λαϊκιστικά σχήματα και εργαλειοποιώντας απροκάλυπτα και χυδαία τον ανθρώπινο πόνο».

«Ωστόσο», συμπέρανε ο Άδωνις, «δεν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους. Είμαι πεπεισμένος λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία εξέρχεται περισσότερο ενωμένη και δυνατή από την τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Η πρόταση αυτή σφυρηλάτησε ακόμη περισσότερο την ενότητα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και έκανε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά τους κατεξοχήν φορείς του πολιτικού ορθολογισμού στη χώρα μας. Οι πλειοψηφικές κοινωνικές ομάδες που αναφέρονται στον πολιτικό ορθολογισμό και αντιστρατεύονται στα απλουστευτικά σχήματα, βρίσκουν τον εκφραστή τους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό θα είναι και το στοίχημα στις εκλογές του Ιουνίου. Με τις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και του ρεαλισμού ή πισωγύρισμα στην τοξικότητα και τον ανεύθυνο λόγο», υπογράμμισε ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments