Διεθνή

Εκλογές στην Τουρκία: Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ

Εκλογές στην Τουρκία: Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ

Πηγή Φωτογραφίας: ok news.gr//Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δώδεκα τραυματίσθηκαν το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου στην Τουρκία, κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το αιματηρό επεισόδιο ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο να επικαλείται αξιωματούχο.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δώδεκα τραυματίσθηκαν το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου στην Τουρκία, κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το αιματηρό επεισόδιο ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο να επικαλείται αξιωματούχο.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες στη διάρκεια των σημερινών εκλογών με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δώδεκα τραυματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ντιγιάρμπακιρ.

Άνοιξαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία

Άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τα εκλογικά τμήματα στην ανατολική Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις μεγάλες πόλεις, όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, και στο δυτικό τμήμα της χώρας, η ψηφοφορία θα αρχίσει μια ώρα αργότερα και θα ολοκληρωθεί στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι πρόκειται για μονομαχία μεταξύ του Ερντογάν και του Ιμάμογλου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ελαφρώς άνοιγε η ψαλίδα υπέρ του Ιμάμογλου έναντι του εκλεκτού του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ, παρ’ όλα αυτά η μάχη παραμένει αμφίρροπη.

Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οργάνωσε έξι προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλες στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο πράττουν και οι υπουργοί του που «όργωσαν» την τελευταία εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που οδήγησε όμως στην αφάνεια τον Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα χαρισματικός.

Σε μία τελευταία κίνηση εντυπωσιασμού της ισλαμιστικής βάσης του εκλογικού σώματος, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Κουρούμ, προσευχήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αγία Σοφία.

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο του προέδρου Ερντογάν στο πολιτικό σύστημα. Σε περίπτωση όμως που δεν καταφέρει να πάρει πίσω τον δήμο Κωνσταντινούπολης, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία και ανοίγει ο δρόμος για τον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου να γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αντιπολίτευσης -αν το επιτρέψουν οι εσωτερικές έριδες στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments