Πολιτική

Ο τριπλός στόχος Ανδρουλάκη στις ευρωεκλογές

Ο τριπλός στόχος Ανδρουλάκη στις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [368176] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ικανοποίηση επικρατεί στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ για την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος.

Η αξιοποίηση του momentum και της δυναμικής που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, προκειμένου να αντληθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στις προσεχείς ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι σχεδόν πανηγυρικό. Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κερδισμένο σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας και προσδοκά αντιστροφή του κλίματος αποσυσπείρωσης και απώλειας δυνάμεων, που είχε αρχίσει να αποτυπώνεται δημοσκοπικά τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να μεταφέρει αυτή τη θετική ενέργεια στα στελέχη και αναλογιζόμενος το τριήμερο της συζήτησης στη Βουλή, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να δείξει ότι είναι μια ουσιαστική αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και ότι μπορεί να διεκδικήσει ως αντίβαρο στην κυβέρνηση με υπευθυνότητα, θέση, δεδομένα και σοβαρότητα. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μπόρεσε να δείξει ότι αποτελεί ουσιαστικό αντίβαρο στην κυβέρνηση. Έτσι, η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έγινε αποδεκτή τόσο πολιτικά όσο και από τους πολίτες.

Με βάση αυτό το πλαίσιο προσδιόρισε τον στόχο και την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Να είμαστε δεύτεροι με υψηλό ποσοστό και μείωση της διαφοράς από τη Ν.Δ.», είπε και επανέλαβε ότι «όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι εμείς είμαστε ο βασικός αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος».

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είπε ότι δεν απάντησε στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που έβαλε το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση δυσπιστίας και ότι «επέλεξε να απαντήσει στις θεωρίες συνωμοσίας του Βελόπουλου», ενώ περιέγραψε με ζοφερά χρώματα μια κατάσταση «ορμπανοποίησης» της πολιτικής ζωής, κάνοντας λόγο για «καθεστώς» και «σύνορα με Βουδαπέστη». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων εξωτερικού, λέγοντας ότι είναι ακόμη μια απόδειξη όσων πρεσβεύει το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή στα όσα συμβαίνουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, αναφερόμενος στη δήθεν προσυνεννόηση εν όψει της πρότασης δυσπιστίας από την Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου και λέγοντας στα στελέχη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υπονομεύσει την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. “Πρέπει να είμαστε σοβαροί και αυστηροί απέναντι σε τέτοιες κινήσεις”, πρόσθεσε.

Την ερχόμενη Κυριακή, η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε ουσιαστικά όλα τα μέλη του κόμματος να κάνουν μαζική προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Σε οργανωτικό επίπεδο, εν όψει των ευρωεκλογών θα συσταθεί οργανωτική επιτροπή, καθώς και επικοινωνιακό και πολιτικό κέντρο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση, ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τους ευρωβουλευτές για τη σοβαρή παρουσία τους στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments