Διεθνή

Ιμάμογλου μετά τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη – «Κερδίσαμε τις εκλογές»

Ιμάμογλου μετά τη μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη – «Κερδίσαμε τις εκλογές»
Το αποτέλεσμα συνιστά βαριά ήττα για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης αποτελούσε προσωπικό στοίχημα - Ιμάμογλου: Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας σε εμάς, η πίστη τους σε εμάς απέδωσε καρπούς

Θρίαμβο για την αντιπολίτευση καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, η οποία κατάφερε να κερδίσει τις τρεις μεγάλες πόλεις, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη σημειώνοντας μάλιστα μία μεγάλη ανατροπή καθώς  για πρώτη φορά από το 2002 το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κερδίζει στην επικράτεια με το ποσοστό να αναμένεται να φτάσει στο 40%.

Αντιθέτως το αποτέλεσμα συνιστά βαριά ήττα για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης αποτελούσε προσωπικό στοίχημα.

Σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από αυτές τις εκλογές είναι το γεγονός ότι το ΑΚΡ είναι πλέον το δεύτερο κόμμα σε επίπεδο επικράτειας και το CHP πρώτο. Στις βουλευτικές εκλογές, στις 14 Μαΐου πέρυσι η εικόνα ήταν αντίστροφη, το ΑΚΡ ήταν πρώτο με ποσοστό 36,30% και το CHΡ δεύτερο με 25,80%.

Με καταμετρημένο το 72,43% των ψήφων, ο Ιμάμογλου λαμβάνει 50,37%, ενώ ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος από το Κόμμα AKP του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνει το 40,90%.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών μας σε εμάς, η πίστη τους σε εμάς απέδωσε καρπούς», είπε ο Ιμάμογλου για τα πρώτα αποτελέσματα.

Το ίδιο σκηνικό νίκης παρατηρείται και στην Άγκυρα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τη διαφορά να υπερβαίνει τις 24 μονάδες μεταξύ του Μανσούρ Γιαβάς και του εκλεκτού του Ερντογάν Τουργκούτ Αλτινόκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments