Πολιτική

Στέλιος Κουτνατζής: Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Στέλιος Κουτνατζής: Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος παρατήθηκε από τη θέση ύστερα από τη συμμετοχή του σε εκδήλωση επιχειρηματία.

Το βιογραφικό και οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο Στέλιος Κουτνατζής.

Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος παρατήθηκε από τη θέση ύστερα από τη συμμετοχή του σε εκδήλωση επιχειρηματία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τον ορισμό του κ. Κουτνατζή στη θέση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ουσιαστικά, επανέρχεται η θέση σε επίπεδο γενικού γραμματέα, από υφυπουργού, και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Τη θέση του έτερου παραιτηθέντα, Σταύρου Παπασταύρου, αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος επιφορτίζεται πλέον με τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων.

Όπως τονιζόταν από την κυβέρνηση, η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου αντανακλά τη βούληση του πρωθυπουργού για «καθαρούς ρόλους και ξεκάθαρες αρμοδιότητες» ως προς το «ποιος κάνει τι» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βιογραφικό του Στέλιου Κουτνατζή

Ο Στυλιανός-Ιωάννης Γ. Κουτνατζής έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Harvard, εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα».

Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών.

Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα συνταγματικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments