Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Η τηλεφωνήτρια στην Άμεση Δράση άκουγε από το τηλέφωνο τη δολοφονία της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: Η τηλεφωνήτρια στην Άμεση Δράση άκουγε από το τηλέφωνο τη δολοφονία της 28χρονης
Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος

Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ελλάδα, με θύμα μια 28χρονη κοπέλα, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, λίγα μέτρα μακριά από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη είχε πάει για να τον καταγγείλει.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά το ζευγάρι είχε χωρίσει εδώ και χρόνια, ενώ και το 2020 η 28χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για βιαιπραγία και βιασμό και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία, η άτυχη γυναίκα πήγε αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/04) στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από ένα φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε. Στη συνέχεια, σύμφωνα ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Της είπαν ότι πρέπει να ανοίξει κάρτα στο 100 και να έρθει περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Η 28χρονη βγαίνοντας από το Τμήμα κάλεσε το 100 για να ζητήσει περιπολικό και μιλούσε με την Άμεση Δράση, όταν ο 39χρονος, ο οποίος παραμόνευε, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, με τον φίλο της να μην προλαβαίνει να αντιδράσει. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η τηλεφωνήτρια του κέντρου στην «Άμεση Δράση» άκουγε σε ζωντανή μετάδοση τη δολοφονία της 28χρονης!  

Αμέσως μετά, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, και με τη συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Την οργή στελεχών της Κατεχάκη προκάλεσε η άγρια δολοφονία, που σημειώθηκε σε απόσταση 40 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αδυνατούν να πιστέψουν πως αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν για γυναίκα που τους ζήτησε βοήθεια, σε απόσταση λίγων μέτρων από το Τμήμα.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής Γιάννης Σκούρας διέταξε την διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών και να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 28χρονη γυναίκα.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Τμήμα το βράδυ της Δευτέρας (1/04) και διαχειρίστηκαν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί φέρεται να είπαν στην γυναίκα, «περίμενε στο Τμήμα να καλέσουμε περιπολικό μέσω της Άμεσης Δράσης, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα από το Τμήμα», με αστυνομικές πηγές να κρατούν επιφυλάξεις ως προς τα λεγόμενα τους, καθώς διαπιστωμένα, η 28χρονη κάλεσε η ίδια το 100 βγαίνοντας από το τμήμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτόπτης μάρτυρας της άγριας δολοφονίας πέρα από τον φίλο της κοπέλας ήταν και ο σκοπός του τμήματος.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments