Διεθνή

Ιμάμογλου: Ευχαριστώ Κωνσταντινούπολη, νίκησε η Δημοκρατία, η ισότητα και η αδελφοσύνη

Ιμάμογλου: Ευχαριστώ Κωνσταντινούπολη, νίκησε η Δημοκρατία, η ισότητα και η αδελφοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Εξηγήσεις για την εκλογική ήττα θα ζητήσει σήμερα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του ο Ερντογάν.

Μήνυμα ευχαριστίας στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης έστειλε με βίντεο ο επανεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου για το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής: «Ευχαριστώ Κωνσταντινούπολη. Νίκησε η Δημοκρατία, η ισότητα και η αδελφοσύνη» λέει στο βίντεο.

“Σήμερα το πρωί νίκησαν 16 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που το μέλλον των παιδιών του το  βλέπουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι νέοι που θέλουν μεγαλύτερη ευκαιρία στην ισότητα. Οι αγρότες που παίρνουν υποστήριξη για την παραγωγή τους. Νίκησαν οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, τα ΑΜΕΑ, οι εργάτες. Σήμερα νίκησε η αδελφοσύνη, η ισότητα και δημοκρατία. Απέναντι σε αυτούς που λένε ‘η  Κωνσταντινούπολη είναι δικοί μας’. Νίκησαν αυτοί που λένε ‘η Κωνσταντινούπολη είναι όλων μας’. Τώρα η ώρα είναι να πάμε πρόσω ολοταχώς. Ευχαριστώ Κωνσταντινούπολη!».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου βρέθηκε χθες κοντά στον κόσμο κάνοντας χαλαρή βόλτα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

«Δήμαρχε…όλοι μαζί προσπαθήσαμε αλλά κανένας άλλος δε θα μπορούσε να τους ρίξει….. Μόνο εσείς. Είσαι η κόρη του ματιού μας. Εκρέμ, ανύψωσες το χαμένο ηθικό της Κωνσταντινούπολης».

Από την άλλη, ο Ερντογάν καλεί σήμερα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και θα ζητήσει εξηγήσεις για την εκλογική ήττα.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Μilliyet αναφέρει ότι «ο Ερντογάν εστιάζει την προσοχή στην επίσκεψη Μητσοτάκη, Πούτιν και στη συνάντηση με τον Μπάιντεν».

«Ο Ερντογάν νόμιζε πως είναι ανίκητος. Είδε πως δεν είναι έτσι» αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που έδωσε τη νίκη στον Ιμάμογλου.

«Είναι μόνος του και επικρατεί ένα καθεστώς του ενός ανθρώπου» σχολιάζουν στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments