Ελλάδα

Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη

Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η κατάσβεση υπήρξε πολύ δύσκολη, καθώς στα Πιέρια Όρη υπάρχουν πολλά δύσβατα σημεία, αλλά και χαράδρες

Καλύτερη είναι η εικόνα από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που καίει εδώ και τέσσερα 24ωρα στα Πιέρια Όρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το thesstoday.gr, έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες και θεωρείται θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, ενώ έχουν καεί 2.500 στρέμματα.

Η φωτιά που καίει για τέταρτη μέρα στα Πιέρια Όρη φαίνεται να περιορίζεται σε μικρές εστίες και αναμένεται να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πολύ σύντομα

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, που μίλησε χθες στο in, η φωτιά έπληξε μεικτές συστάδες οξιάς και μαύρης πεύκης, πέρασε από κόμη σε κόμη σε περίπου 2.000 στρέμματα με δέντρα, καίγοντας – ως επί το πλείστον – την παρεδάφια βλάστηση ή τις κορυφές των δέντρων.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με έναν εθελοντή πυροσβέστη να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Κινητοποιήθηκαν, δε, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, με τους υλοτόμους της περιοχής να σπεύδουν για βοήθεια. Εξήντα υλοτόμοι της περιοχής συνδράμουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Οι δασικοί δρόμοι στην περιοχή ήταν έτοιμοι, καθαρισμένοι κι ανοιχτοί, ανέφερε ο κ. Παπαπέτρου, γεγονός που διευκόλυνε τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, η οποία μπορούσε να ανεβάσει σε μεγάλο υψόμετρο και βαρέα οχήματα.

Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές έχουν διαθέσει δεξαμενές και νερό, που υπάρχουν μέσα στο κέντρο των επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments