Ελλάδα

“Πράσινο φως” από τη Βουλή για τα Black Hawk

“Πράσινο φως” από τη Βουλή για τα Black Hawk

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ένα δοκιμασμένο σημαντικό όπλο αποκτά η χώρα μας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εξοπλισμών της την τρέχουσα δεκαετία, και αυτή τη φορά η νέα προμήθεια αφορά στα ελικόπτερα Black Hawk.

Ένα δοκιμασμένο σημαντικό όπλο αποκτά η χώρα μας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εξοπλισμών της την τρέχουσα δεκαετία, και αυτή τη φορά η νέα προμήθεια αφορά στα ελικόπτερα Black Hawk.

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενέκρινε σήμερα, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση, την απόκτηση 35 στρατιωτικών ελικοπτέρων Black Hawk.

Πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ που προβλέβπει την προμήθεια των ελικοπτέρων συνολικού κόστους 1,15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν τα πρώτα 4 ελικόπτερα μέσα στο 2025 και τα υπόλοιπα μέχρι το 2027. Όπως σχεδιάζεται, τα 31 ελικόπτερα θα παραλάβει η Αεροπορία Στρατού και τα άλλα 4 οι Ειδικές Δυνάμεις.

Τα Black Hawk επιχειρούν εδώ και δεκαετίας σε πολλά θέατρα του πολέμου με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ χαρακτηρίζονται ως «πολλαπλασιαστής ισχύος» για τους στρατούς που τα διαθέτουν, λόγω και των μεγάλων επιθετικών τους δυνατοτήτων, χάρη στους πυραύλους που διαθέτουν.

Με την παραλαβή τους, θα αποσυρθούν τα γερασμένα πια ελικόπτερα Huey.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments