Αθλητισμός

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Νίκη «θρίλερ» για τους ερυθρόλευκους

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Νίκη «θρίλερ» για τους ερυθρόλευκους

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΣΦΠ ΡΑΙΤ

Με «back to back» νίκες στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία στην εξάδα της Euroleague

Με «back to back» νίκες στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία στην εξάδα της Euroleague και πλέον τα… παίζει όλα για όλα για το πλεονέκτημα έδρας (με δική του νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων), απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, την επόμενη εβδομάδα (12/4, 21:15), στο ΣΕΦ, στην 34η και τελευταία αγωνιστική.

Ο Μόουζες Ράιτ, με 20 πόντους σε 16:34 λεπτά (ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση), αλλά κυρίως με το τρίποντο-απάντηση σε αυτό του Άνταμ Χάνγκα στα 24΄΄ πριν τη λήξη, που ουσιαστικά έκρινε τον νικητή, οδήγησε τους Πειραιώτες σε νίκη με 89-86, επί του Ερυθρού Αστέρα, για την 33η αγωνιστική. Ο Ράιτ… έπαιξε απόψε και για τους απόντες Σέρβους σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Φιλίπ Πετρούσεβ!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο έχοντας μείνει εκτός δεκάδας, αλλά τα έδωσε όλα για να δυσαρεστήσει τον Ολυμπιακό βάζοντάς του δύσκολα, κυρίως μαζεύοντας τα επιθετικά ριμπάουντ (16 έναντι 9 της ελληνικής ομάδας).

Όμως, ο φιναλίστ της Euroleague τις δύο τελευταίες σεζόν… βρήκε τον Μωυσή του στο πρόσωπο του Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός ψηλός ήταν «μαγικός» στο β΄ μέρος και πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του, που θα τον ευγνωμονούν που θα βρίσκονται στις ομάδες που περιμένουν, όταν οι ομάδες των θέσεων 7-10 θα δίνουν ματς στα Play-In.

Ο Κώστας Παπανικολάου (12π., 6 ασίστ και 4ρ.) είχε πετύχει επίσης κρίσιμο τρίποντο (75-81) με 2:56΄΄ εναπομείναντα χρόνο. Ο Ουόκαπ είχε 12 πόντους, 5ασ. και 4ρ., ενώ ο Ουίλιαμς-Γκος που ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Παρτιζάν την περασμένη εβδομάδα, απόψε είχε 10 πόντους και 6 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 21 νίκες (12 ήττες) και με τη Φενερμπαχτσέ θέλει νίκη με +3, για να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία μαζί της, αφού είχε ηττηθεί με -2 στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, για το πλεονέκτημα έδρας θα χρειαστεί και συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Ο Ερυθρός Αστέρας υποχώρησε στο 11-22. Ο Άνταμ Χάνγκα σημείωσε double double με 19 πόντους και μαζί με τους Γκιεντράιτις (16π., 7ρ.) και 15 του Νέντοβιτς έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89

Διαιτητές: Περούγκα (Ισπανία), Βίλιους (Λιθουανία), Πεεράντι (Εσθονία)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τεόντοσιτς 6 (2), Χάνγκα 19 (5), Νταβιντόβατς 1, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς, Μπόλομποϊ 19, Ίλιτς, Νέντοβιτς 15 (3), Γκιεντράιτις 16 (1), Τζιλεσπί, Ντος Σάντος 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 12 (2), Ουίλιαμς-Γκος 10 (2), Ράιτ 20 (1), Κέινααν 3 (1), Λαρεντζάκης 2, Μήτρου-Λονγκ 5 (1), Φαλ 4, Παπανικολάου 12 (3), Μπραζντέικις 3 (1), Πίτερς 9 (1), Σίκμα 2, ΜακΚίσικ 7 (1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments