Ελλάδα

Καιρός: Θερμοκρασίες Μαΐου με ηλιοφάνεια – Στους 25 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Αθήνα

Καιρός: Θερμοκρασίες Μαΐου με ηλιοφάνεια – Στους 25 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΙΡΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΡΟΔΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο ενόψει - Από τη Δευτέρα βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί και σήμερα Πέμπτη (4/4) η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και πιθανώς το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Την Κυριακή, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δευτέρα, τέλος, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments