Διεθνή

Στην Αίγυπτο ο διευθυντής της CIA για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Στην Αίγυπτο ο διευθυντής της CIA για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Θα καταβληθεί νέα προσπάθεια προκειμένου να καρποφορήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ/Χαμάς για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων.

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς αναμένεται στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τον αιγύπτιο και τον ισραηλινό ομόλογό του.

Πρόκειται για νέα προσπάθεια προκειμένου να καρποφορήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ/Χαμάς για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρωνμε αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων, ανέφερε μέσω X ο ρεπόρτερ του ιστότοπου Axios Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος δυο πηγές του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι δεν έχει καταγραφεί καμιά πρόοδος στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι η παλαιστινιακή οργάνωση επιδεικνύει ευελιξία.

Ο Χαμντάν είπε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγείρει προσκόμματα που εμποδίζουν και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία και ότι «δεν ενδιαφέρεται» για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

«Η κατοχική κυβέρνηση εξακολουθεί και διαφεύγει και οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει σ’ έναν φαύλο κύκλο», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στη Βηρυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments