Πολιτική

‘Αδωνις: Ο Μητσοτάκης εγγυάται την πολιτική σταθερότητα

‘Αδωνις: Ο Μητσοτάκης εγγυάται την πολιτική σταθερότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

‘Αδωνις: Ο Χρυσοχοΐδης είναι άριστος γνώστης της Αστυνομίας

Την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και θέλει να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας, διατύπωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στην Εrtnews, ο υπουργός Υγείας είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στο τρέχον Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «οι μνήμες της κεντροδεξιάς παράταξης είναι πολύ έντονες. Η παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, του κ. Κώστα Καραμανλή και του κ. Αντώνη Σαμαρά, έστειλαν το μήνυμα της ενότητας. Θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί μια νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη πρόκληση και για την παράταξη και για την Ελλάδα».

Ερωτηθείς σχετικά με τον εκλογικό πήχη στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Θέλουμε ένα αποτέλεσμα τέτοιο που δεν θα δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής αστάθειας. Δεν θα είναι θετικό ένα αποτέλεσμα που θα κάνει μια αντιπολίτευση να ζητάει συνεχώς εκλογές. Η πατρίδα μας χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στον τόπο μας».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το τραγικό περιστατικό στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη που να θέλει περισσότερο την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία. Η εγκληματικότητανείναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Ο δολοφόνος δεν είναι η ελληνική ναστυνομία, αλλά ο πρώην σύντροφός της. Είναι μεγάλο λάθος της ΕΛ.ΑΣ αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους. Ο δολοφόνος είναι ο πρώην σύντροφος και η αστυνομία χρειάζεται πολλή δουλειά για να φθάσει εκεί που θέλουμε. Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο. Αν ο αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου, είμαστε σίγουροι πως όλα τα κόμματα θα ήταν υπέρ του αστυνομικού; Δεν υπάρχει θέμα Χρυσοχοίδη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων της αστυνομίας. Χρειαζόμαστε μια πιο αυστηρή και σοβαρή αστυνομία. Αν γινόταν ένα ατύχημα και έμπλεκε ο αστυνομικός, είμαστε βέβαιοι πως οι πολιτικές δυνάμεις θα συμφωνούσαν στο σύνολό τους;».

«Έχουμε πολλές περιπτώσεις αστοχίας της αστυνομίας, αλλά η αστυνομία δεν είναι αδιάφορη», συνέχισε ο Άδωνις. «Η αστυνομία παραμένει κοντά στον πολίτη. Θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, κανείς δεν θα ωραιοποιήσει και θα χυθεί άπλετο φως στο τραγικό αυτό περιστατικό. Ο φρουρός δεν βρισκόταν εκεί με απόφαση του Χρυσοχοΐδη, αλλά με απόφαση της δικαιοσύνης. Να μην πυροβολούμε την αστυνομία. Έχουμε την πιο ήπια αστυνομία στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, τη μισή μέρα λέμε γιατί δεν επενέβη η αστυνομία στους Αγίους Αναργύρους και την άλλη μισή μέρα κατηγορούμε την αστυνομία ότι δρα. Πρέπει να συμφωνήσουμε τι αστυνομία θέλουμε. Η αστυνομία απέτυχε στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά είναι άδικο να πυροβολούμε την αστυνομία».

Κληθείς να τοποθετηθεί στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ο υπουργός Υγείας πήρε θέση, λέγοντας πως «χθες το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό ένα νόμο. Τον νόμο αυτό τον είχε ψηφίσει. Είναι αυτό που λέμε I rest my case. Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει για νίκη του κράτους δικαίου εναντίον του «παρακράτους της δεξιάς» και εναντίον ενός νόμου, που είχε υπερψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ!».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών, ο Ά. Γεωργιάδης είπε: «Είχα προβλέψει αυτή την εξέλιξη. Υπάρχει ζήτημα εικαζόμενης ηγεσίας. Απόδειξη για την ύπαρξη εικαζόμενης ηγεσίας είναι όσα είπε ο κ. Στίγκας για τον Κασιδιάρη στη Βουλή. Η δήλωση του κ. Στίγκα δηλώνει πως παρανόμως οι Σπαρτιάτες συμμετείχαν στις εκλογές. Δια της λογικής, πρόκειται για μια αυταπόδεικτη υπόθεση».

Σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών και τη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της, αναφέρθηκε ότι «ο εμπειρογνώμονας κ. Μπούρας δήλωσε πως δεν εφαρμόστηκε απολύτως κανένας κανονισμός στα Τέμπη. Για τους συγγενείς των νεκρών έχω απεριόριστο σεβασμό. Καμία συγκάλυψη δεν υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Έχουμε να κάνουμε με την ταχύτερη δικαστική διαδικασία στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Ως πολίτης θέλω να διαλευκανθούν τα πάντα. Το τραύμα δεν θα επουλωθεί αν δεν υπάρχει πλήρης διαλεύκανση. Η κοινή γνώμη ζητεί προανακριτική επιτροπή, αλλά δεν έχουμε λαϊκή δικαιοσύνη. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει λαϊκή δικαιοσύνη. Η δικαστική εξουσία δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, αλλά από την υπάρχουσα νομοθεσία. Ποινική ευθύνη δεν αισθάνομαι πως υπάρχει για τον Καραμανλή. Δεν είναι θέμα πολιτικής αβάντας στον Καραμανλή. Είναι λογική ερμηνεία των πραγμάτων».

Τέλος, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «ήταν σοκαριστικό αυτό που έζησα προχθές στη Βουλή. Ο Πολάκης δεν μπορεί να εκπλήξει πλέον κανέναν. Για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία πιστεύω πως θα υπάρξει χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης. Επίσης, είναι συνωμοσιολογία ότι, δήθεν, θα υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία, χωρίς αλλαγές στα πρωινά χειρουργεία. Είμαστε σε μια σειρά πολλών πρωτοβουλιών. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό διαβήτης και υπέρτασης. Αντί να ασχολούμαστε με τα σοβαρά, ασχολούμαστε με το τι είπε ο ένας ή ο άλλος συνδικαλιστής», σημείωσε ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments