Ελλάδα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατικότητα των ανηλίκων – 500 συλλήψεις το τελευταίο δίμηνο

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατικότητα των ανηλίκων – 500 συλλήψεις το τελευταίο δίμηνο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων. Από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024, υλοποιείται μία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων». Αυτά τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου για την παραβατικότητα ανηλίκων, ενώ σημειώνει ότι το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 500 συλλήψεις κατά την διενέργεια συνολικά 40.638 ελέγχων.

Έχουν γίνει συνολικά 40.638 ελέγχοι

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων. Από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024, υλοποιείται μία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων». Αυτά τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου για την παραβατικότητα ανηλίκων, ενώ σημειώνει ότι το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 500 συλλήψεις κατά την διενέργεια συνολικά 40.638 ελέγχων.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια το υπουργείο «τις βραδινές ώρες Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας».

Όσον αφορά στις περιπτώσεις εκείνες που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, το υπουργείο επισημαίνει ότι «πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Η δράση ήπιας αστυνόμευσης έχει αποτιμηθεί θετικά από τους ανηλίκους και τους γονείς, οι οποίοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς, συνομιλούν μαζί τους και ενημερώνονται για ζητήματα που τους απασχολούν».

Τα αριθμητικά στοιχεία των συγκεκριμένων δράσεων της ΕΛΑΣ, είναι τα εξής: Ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει: 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και 500 συλλήψεις ανηλίκων. Μεταξύ άλλων, 50 για ναρκωτικές ουσίες, 40 για κλοπές – διαρρήξεις, 19 για κατοχή όπλων και 13 για σωματικές βλάβες.

135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις στην Αττική

Στην Αττική, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, 2.345 έλεγχοι και 7 προσαγωγές ανηλίκων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία, στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενης παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ενώ υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 1.250 διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 101.969 άτομα καθώς και 86 συναντήσεις με δήμους, Μ.Κ.Ο, αθλητικούς ομίλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και άλλους φορείς.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού», είναι το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

02.11.2025 | 16:55

Στόλος λεωφορείων και τρόλεϊ σε κρίση: Λιγότερο προσωπικό, μειωμένα δρομολόγια και αυξημένα ατυχήματα

02.11.2025 | 16:47

Έρχεται ψυχρή εισβολή από τις 11 Νοεμβρίου – Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε όλη τη χώρα

02.11.2025 | 16:33

€600 million in aid for 2.4 million citizens this November – Rent refund & €250 allowance

02.11.2025 | 16:29

Νετανιάχου: Η Χαμάς προσπαθεί να ξεγελάσει εμάς, τις ΗΠΑ και τον κόσμο – Καθήκον μας να φέρουμε πίσω τους ομήρους

02.11.2025 | 16:17

The Voice: Επέστρεψε μετά από 5 χρόνια και με 50 κιλά μείον: «Έφτιαξα τα δόντια μου και έβαλα μαλλιά»

02.11.2025 | 16:01

Γιάννης Λάλας: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι – Του έβαλαν φωτιά και το έκαψαν

02.11.2025 | 15:38

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Ελλάδα εξάγει το 10% των φαρμάκων που καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι!»

02.11.2025 | 15:30

Ολυμπιακός – Ηρακλής: Νίκη για τους ερυθρόλευκους κόντρα στο μαχητικό «Γηραιό» [103-87]

02.11.2025 | 16:17

The Voice: Επέστρεψε μετά από 5 χρόνια και με 50 κιλά μείον: «Έφτιαξα τα δόντια μου και έβαλα μαλλιά»

02.11.2025 | 14:36

The Voice: Εξερράγη η Παπαρίζου: «Ζητώ συγνώμη εκ μέρους αυτού του ηλίθιου ανθρώπου» [vid]

02.11.2025 | 13:29

Ιωάννα Τούνη: Το σέξι χορευτικό με τη νύφη σε γάμο φίλης και η παρ’ ολίγον τούμπα [vid]

02.11.2025 | 11:34

Ελένη Φουρέιρα: Ο γιος μου για καιρό έλεγε μόνο «μπαμπά» σκεφτόμουν ότι κάτι έχω κάνει λάθος

01.11.2025 | 22:51

Μαρίνα Καλογήρου: «Η ζωή μου είναι μοναχική, στα μοναστήρια βρίσκω τον εαυτό μου»

01.11.2025 | 16:11

Μαρία Κορινθίου: «Οι άνθρωποι έχουμε τρελαθεί, υπάρχει πολλή ζήλεια και φθόνος»

01.11.2025 | 14:59

Άννα Θεοδωρίδη για Light: «Είναι φανταστικός μπαμπάς, είμαστε τέλεια στη σχέση μας»

01.11.2025 | 14:05

Δόξας: Ζήτησα βοήθεια από ειδικό για να δω αν είμαι τρελός1,5 χρόνο μπαινόβγαινα σε ψυχιατρική κλινική

02.11.2025 | 15:13

Σουδάν: Ο ρόλος Αιγύπτου, ΗΑΕ, Ιράν και Τουρκίας στον πόλεμο – Υπάρχει διέξοδος;

02.11.2025 | 13:51

Ιράν: Αποφασισμένο να ξαναχτίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις παρά τις απειλές Τραμπ

01.11.2025 | 04:39

Τουρκία: «Στρατηγικός» αλλά «Δύσκολος» Εταίρος για το Βερολίνο

31.10.2025 | 21:33

ΗΠΑ – Ουκρανία: Το Πεντάγωνο εισηγείται Tomahawk στην Ουκρανία, ο Τραμπ αποφασίζει

31.10.2025 | 12:01

Ζαχάροβα: Ο Burevestnik είναι η απάντηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

30.10.2025 | 13:54

Τουρκία: Επιδιώκει Ενίσχυση Θέσης στην Ανατολική Μεσόγειο στις Συνομιλίες με Λιβύη

30.10.2025 | 05:08

Πυρηνική Απειλή: Πούτιν Δοκίμασε Poseidon – «Αντιποίνων» Τορπίλη που «Καθαρίζει» Πόλεις με Τσουνάμι

29.10.2025 | 14:23

Απόσυρση ΗΠΑ: 10.000 Στρατιώτες Φεύγουν από Ανατολική Ευρώπη – Ρουμανία και ΝΑΤΟ «Σοκαρισμένοι»

Γιάννης Λάλας: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι – Του έβαλαν φωτιά και το έκαψαν

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου.

Γιάννης Λάλας: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι – Του έβαλαν φωτιά και το έκαψαν

Αθήνα Πρωτεύουσα Τένις: Το Hellenic Championship ATP 250 – «Δώρο» Τζόκοβιτς

Από 1-8 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ – 70+ Top Παίκτες, Sold-Out Εισιτήρια – Απουσία Τσιτσιπά, Παρών Νόλε

Αθήνα Πρωτεύουσα Τένις: Το Hellenic Championship ATP 250 – «Δώρο» Τζόκοβιτς

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί στην Αττική: Τετάρτη και Πέμπτη οι κινητοποιήσεις

Τα ταξί της Αττικής προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), διαμαρτυρόμενοι για σειρά μέτρων που θεωρούν επιβαρυντικά για τον κλάδο και ζητώντας μεγαλύτερη συμμετοχή στον διάλογο με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στον κλάδο.

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί στην Αττική: Τετάρτη και Πέμπτη οι κινητοποιήσεις

Βεντέτα στα Βορίζια: Ταυτοποιήθηκαν οι καταζητούμενοι – Δύο συλλήψεις για παράνομο οπλισμό

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ έχουν ταυτοποιήσει πέντε άνδρες που θεωρούνται πρωταγωνιστές στους πυροβολισμούς και καταζητούνται στα βουνά της περιοχής.

Βεντέτα στα Βορίζια: Ταυτοποιήθηκαν οι καταζητούμενοι – Δύο συλλήψεις για παράνομο οπλισμό

Δολοφονία Λάλα: Από την αθώωση για τον Καραϊβάζ στην εμπλοκή με τη Greek Mafia–Το φλεγόμενο όχημα και το παρελθόν

Ο Λάλας, γνωστός και με το προσωνύμιο «μπόντι μπίλντερ», είχε αθωωθεί το καλοκαίρι του 2024 για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Δολοφονία Λάλα:Από την αθώωση για τον Καραϊβάζ στην εμπλοκή με Greek Mafia–Το φλεγόμενο όχημα και το παρελθόν

Συναγερμός στα Βορίζια: Ισχυρή αστυνομική παρουσία ενόψει της κηδείας του 39χρονου–Φόβοι για αντίποινα

Ένα σπίτι φαίνεται ότι στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει ο νέος κύκλος αίματος στο πολύπαθο από τις βεντέτες χωριό της Κρήτης - Στο νοσοκομείο δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι, γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι συμμετείχαν στα επεισόδια

Συναγερμός στα Βορίζια: Ισχυρή αστυνομική παρουσία ενόψει της κηδείας του 39χρονου–Φόβοι για αντίποινα

Δωρεάν Είσοδος σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς Χώρους: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

Ξεκινά χειμερινή περίοδος – Ελεύθερη 1η & 3η Κυριακή Νοε-Μαρ – Εξαιρείται Ακρόπολη (μόνο συγκεκριμένες ημέρες)

Δωρεάν Είσοδος σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς Χώρους: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

Αράχωβα: Νεκρός 42χρονος σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα - Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, που διενεργούν έρευνα για τους δράστες

Αράχωβα: Νεκρός 42χρονος σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα – Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία Καραϊβάζ