Nέα της αγοράς

Johnson & Johnson: Συνεχίζει τις εξαγορές – Το νέο deal των 13 δισ.

Johnson & Johnson: Συνεχίζει τις εξαγορές – Το νέο deal των 13 δισ.

Πηγή Φωτογραφίας: reuters//Στην εξαγορά της Shockwave Medical προχωρά η Johnson & Johnson, σε μια συμφωνία αξίας 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, καθώς ο κολοσσός της υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιεί μετρητά από το spin-off του κλάδου υγείας των καταναλωτών για να επιδιώξει εξαγορές στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας.

Η αμερικανική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης έχει σημαντική ρευστότητα που χρησιμοποιεί για νέες συμφωνίες

Στην εξαγορά της Shockwave Medical προχωρά η Johnson & Johnson, σε μια συμφωνία αξίας 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, καθώς ο κολοσσός της υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιεί μετρητά από το spin-off του κλάδου υγείας των καταναλωτών για να επιδιώξει εξαγορές στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, η J&J προσφέρει 335 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, αποτιμώντας  το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η προσφορά αντιπροσωπεύει ένα premium 17% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής στα τέλη Μαρτίου, όταν η Wall Street Journal αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της J&J για την Shockwave, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν επί του παρόντος στα 326,82 δολάρια.

Το deal δίνει στην J&J πρόσβαση σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί κρουστικά κύματα για τη διάσπαση της ασβεστοποιημένης πλάκας στα αγγεία της καρδιάς, παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πέτρες στα νεφρά. Οι αναλυτές του RBC υπολογίζουν τη συγκεκριμένη αγορά για παρόμοιες θεραπείες σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν τη συμφωνία, η οποία αποτιμά τη Shockwave συμπεριλαμβανομένου του χρέους στα 13,1 δισ. δολάρια, ανέφερε η J&J.

Ο διευθύνων σύμβουλος της J&J, Joaquin Duato, δήλωσε ότι η εξαγορά παρέχει «μια μοναδική ευκαιρία να επιταχύνουμε τον αντίκτυπό μας στην καρδιαγγειακή παρέμβαση και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία για τους ασθενείς, τους μετόχους και τα συστήματα υγείας». Η τεχνολογία της Shockwave έχει περιθάλψει περίπου 400.000 ασθενείς παγκοσμίως, ανέφερε η εταιρεία.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά εξαγορών που επικεντρώνεται στην καρδιακή υγεία – μετά από μια συμφωνία 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Abiomed το 2022 και μια προσφορά 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία κατασκευής συσκευών με επίκεντρο την καρδιά Laminar.

Το τμήμα medtech της J&J ξεπέρασε την ανάπτυξη της επιχείρησης φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων της εταιρείας, δημιουργώντας πωλήσεις 30,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, ή 35 τοις εκατό των εσόδων του ομίλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments