Αθλητισμός

Η ΑΕΚ πληρώνει την απουσία τριών περσινών πρωταγωνιστών

Η ΑΕΚ πληρώνει την απουσία τριών περσινών πρωταγωνιστών

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Ενωση δεν ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στην Αγιά Σοφιά και η ισοπαλία είναι αναμφισβήτητα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, χωρίς να είναι καλύτερη, έχασε τους βαθμούς μέσα από τα χέρια της.

Δύο υπερπολύτιμους βαθμούς που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της κούρσας για τον τίτλο πέταξε η ΑΕΚ στη χθεσινή ισοπαλία 2-2 με τον ΠΑΟΚ.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Ενωση δεν ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στην Αγιά Σοφιά και η ισοπαλία είναι αναμφισβήτητα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, χωρίς να είναι καλύτερη, έχασε τους βαθμούς μέσα από τα χέρια της.

Όταν έχεις προβάδισμα δύο γκολ στο ημίχρονο και μέχρι το 89’ προηγείσαι στο σκορ, τότε δεν είναι θέμα ποιος ήταν καλύτερος στον αγώνα, αλλά πως κατάφερε η ομάδα του Αλμέιδα να χαρίσει τον βαθμό στον ΠΑΟΚ. Ενας βαθμός δώρο για τον Δικέφαλο του Βορρά που πέρασε αλώβητος από μία δύσκολη έδρα και διατηρήθηκε παράλληλα στην κορυφή.

Κάτι τρέχει λοιπόν με την ΑΕΚ και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα από τη φάση του 84ου λεπτού όταν ο Αθανασιάδης δέχθηκε κίτρινη για καθυστέρηση. Ποιος ο λόγος να κάνει καθυστέηρηση, σε ένα ματς που η ομάδα του ήταν γηπεδούχος και ήταν μπροστά στο σκορ!

Η κάρτα αυτή φανερώνει έλλειψη καθαρού μυαλού, έλλειψη δυνάμεων και κυρίως αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης σε έναν αγώνα που βάδιζε προς τη λήξη και η πίεση έπρεπε να είναι στον αντίπαλο. Αλλά τελικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πιεζόταν!

Τι συμβαίνει στα play-offs

Και δεν είναι μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά η γενικότερη παρουσία της στα play-offs, που δεν έχει καμία σχέση με όσα είδαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην προηγούμενη αγωνιστική παρότι προηγήθηκε 2-1 με τον Βίντα έχασε εύκολα από τον Παναθηναϊκό, ενώ με τον Ολυμπιακό μπορεί να πήρε τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις, αλλά ήταν πέρα του δέοντας τυχερή με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει σωρεία ευκαιριών.

Η απουσία φρεσκάδας, δυνάμεων και καθαρού μυαλού φάνηκε και από μία ατάκα που πέταξε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, αλλά οι περισσότεροι δεν της έδωσαν σημασία. «Σήμερα όλες οι αλλαγές μου ήταν πιο αμυντικογενείς, αλλά δεν έγινε κάτι» είπε ο Αργεντινός κόουτς χωρίς να εξηγήσει γιατί έκανε αμυντικογενείς αλλαγές όταν ο ίδιος όπως όλοι γνωρίζουμε, χτυπάει τους αγώνες ως το τέλος.

Λογικά κάτι έχει δει στα ματς και στις προπονήσεις, που τον υποχρεώνουν σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή να λειτουργεί περισσότερο συντηρητικά σε σχέση με την προπονητική του κουλτούρα. Φαίνεται ότι ψάχνεται, κάτι που αποτυπώθηκε και με το νέο ρόλο που έδωσε στον Γκατσίνοβιτς ο οποίος μεν ήταν εξαιρετικός, αλλά είναι παράξενο σχεδόν στη μέση των play-offs ο Αλμέιδα να αλλάζει θέσεις και ρόλους.

Πάντως ότι και να συμβαίνει στην ΑΕΚ, δεν είναι αργά να το διορθώσει. Έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μοναδικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει λιγότερη κούραση και κυρίως προσήλωση στο πρωτάθλημα.

Επίσης τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι με τον Άρη, εντός και εκτός, έναν Άρη που νίκησε στην Αγιά Σοφιά και έφερε ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όπως είπε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ΠΑΟΚ: «Όποιος είναι δυνατός συνεχίζει, όποιος φοβάται μένει πίσω» και η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει ότι δεν φοβάται!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments