Ελλάδα

Τέμπη: Γενετικό υλικό αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά – Σε εξέλιξη έρευνα [vid]

Τέμπη: Γενετικό υλικό αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά – Σε εξέλιξη έρευνα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Μία ιδιωτική ειδική ομάδα με εκπαιδευμένους σκύλους πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες

Μία ιδιωτική ειδική ομάδα με εκπαιδευμένους σκύλους πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες σήμερα -έναν χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν οι πλημμύρες- για την ανεύρεση ανθρώπινων ιστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου έχουν μεταφερθεί τα μπάζα από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για ευρήματα. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό κομμάτι μέχρι το Πάσχα αναμένεται να απολογηθούν τόσο τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται όσο και δύο άλλα στελέχη της Hellenic Train.

Ο εφέτης ανακριτής περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες για να τις εντάξει στη δικογραφία την οποία αναμένεται να παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να οριστεί η δίκη που θα γίνει σε έναν χώρο των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, περίπου στις αρχές του επόμενου δικαστικού έτους, αναφέρουν πληροφορίες.

Γενετικό υλικό αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

Σε ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από ορυχείο όπου μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, 25 φορτηγά άρχισαν να μεταφέρουν χώμα επικεντρώνονται οι έρευνες από εταιρεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία θα αναζητήσουν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και στο σημείο έφτασε και ο εφέτης Ανακριτής που διαχειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η αναζήτηση να γίνει παρουσία του. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναζητήσουν γενετικό υλικό. Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας. Έχει περισυλλεγεί χώμα από διάφορα σημεία, το οποίο έχουν ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα περίπου.

Στην δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκαν τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών, τεχνικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train και η οικογένεια του Βάιου Βλάχου παρουσία του εφέτη ανακριτή και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών.

H εταιρεία με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι και η μοναδική, δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που ζητούσαν από τις πρώτες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα οι συγγενείς των θυμάτων να πάει στο Κουλούρι. Γιαυτό τον λόγο διαμαρτύρονταν εξαρχής, ότι δεν πήγαν ποτέ πραγματογνώμονες στον τόπο του δυστυχήματος.

Ό,τι εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες και δικαστικούς, εξετάστηκε, αφού είχε προηγηθεί η μεταφορά των υπολειμμάτων και των συντριμμιών. Παρά ταύτα, αφού έγινε αυτό το οποίο κατήγγειλαν οι συγγενείς, ζητούσαν από τις πρώτες μέρες αυτή η εταιρεία να εξετάσει τα συντρίμμια, τα βαγόνια και αν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments