Πολιτική

Προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές

Προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πάνω του παίρνει την εκλογική μάχη ο πρωθυπουργός.

Παίρνει πάνω του τη μάχη των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, δηλώνοντας από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ ότι «πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου κρύβεται το δικό μου όνομα».

Δείχνοντας αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός το κατέστησε προσωπικό στοίχημα, ζητώντας από τους πολίτες να του δώσουν νέα δύναμη για να διεκδικήσει «όσα χρειάζεται η Ελλάδα» και «να μην παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες», όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση.

“Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας, κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Κρύβεται και κάτι ακόμα όμως, κρύβεται και το δικό μου όνομα. Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει νέα δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα. Να πάω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο δυνατός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός καλώντας τα στελέχη του να στοιχηθούν από πίσω του. Αυτό, άλλωστε, κάλεσε όλα τα στελέχη να κάνουν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης καλώντας στο βήμα, για να κλείσει το συνέδριο, τον πρωθυπουργό με έναν έντονο συμβολισμό για την πορεία της παράταξης και για το κλίμα ενότητας στους κόλπους της.

«Τι πιο συμβολικό σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας, ο πρώην να καλέσει το νυν και να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας. Όλοι μαζί θα πάμε στις ευρωεκλογές, στρατιώτες, ακριβώς γιατί θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή σε μια καλύτερη Ευρώπη. Πρόεδρε, όλοι θα είμαστε στρατιώτες, όλοι θα δώσουμε τη μάχη μαζί με σένα μπροστά» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταχειροκροτούμενος.

Ο πρωθυπουργός οδεύοντας προς τις ευρωκάλπες ζήτησε επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης που έδειξαν οι πολίτες στη ΝΔ με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, προτάσσοντας την πολιτική σταθερότητα της χώρας, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στον προεκλογικό λόγο όλων των στελεχών της γαλάζιας παράταξης που ήδη ξεκίνησαν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες και θα επιταχύνουν όσο πλησιάζει η 9η Ιουνίου. Η κινητοποίηση όλων των νεοδημοκρατών έχει ζητηθεί να είναι καθολική από τα πιο μικρά μέχρι τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου, ακόμη και πόρτα – πόρτα, να επικοινωνήσουν τις θέσεις  του κόμματος και να θέσουν στους πολίτες το διακύβευμα της κάλπης.

Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες και σήμερα θα επισκεφθεί την Τήλο και τη Ρόδο, ενώ αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ θα μιλήσει και στο φόρουμ «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis».

Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου και το Δημαρχείο του νησιού.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments