Αθλητισμός

Γιόβετιτς: Ο Spiderman” των “ερυθρόλευκων” καταλυτικός για τους ερυθρολεύκους

Γιόβετιτς: Ο Spiderman” των “ερυθρόλευκων” καταλυτικός για τους ερυθρολεύκους

Πηγή Φωτογραφίας: [368601] SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιόβετιτς είναι μία κατηγορία από μόνος του

Ο Στέφαν Γιόβετιτς έχει βάλει την σφραγίδα τους τις τελευταίες εβδομάδες στους αγώνες του Ολυμπιακού. Ο “Spiderman” των “ερυθρόλευκων” είναι καταλυτικός στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας και βγάζει ασπροπρόσωπο τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε αυτό το “τρικ” που έκανε με την αλλαγή σχηματισμού, δίνοντας στον έμπειρο άσο ελευθερία κινήσεων παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός με την ποιότητα, την οξυδέρκεια, την εμπειρία, την τεχνική, το πάθος του και την αποτελεσματικότητά του κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα και είναι εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Ο πρώην άσος των Μάντσεστερ Σίτι, Φιορεντίνα, Ίντερ, Σεβίλλης, Μονακό, Παρτιζάν και Χέρτα, απολαμβάνει πάλι το ποδόσφαιρο -μετά από μία δύσκολη περίοδο επί θητείας Καρβαλιάλ- και αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο με τις επιδόσεις του.

Ο 34χρονος επιθετικός ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα δύο τελευταία παιχνίδια εναντίον τον Άρη και της Λαμίας και ήταν μέσα στα τέσσερα από τα συνολικά οκτώ γκολ της πειραϊκής ομάδας.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει τον Γιόβετιτς σε διάφορους ρόλους, από σέντερ φορ και περιφερειακό επιθετικό μέχρι αριστερό εξτρέμ και “δεκάρι” παίζοντας πιο κοντά στους δύο κεντρικούς χαφ. Η θέση, πάντως, που αποδίδει καλύτερα ο έμπειρος παίκτης είναι αυτή πίσω από τον σέντερ φορ.

Σε ό,τι αφορά τα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Γιόβετιτς απέναντι στον Άρη είχε την ασίστ στο γκολ του Ποντένσε και με τη Λαμία σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και είχε συμμετοχή στο τρίτο τέρμα. Και στα δύο ματς, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε λίγο πιο πίσω από τον Ελ Κααμπί και είχε γκολ ή ασίστ, όπως συμβαίνει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στους τελευταίους οκτώ αγώνες που τον έχει χρησιμοποιήσει ο Προσινέτσκι σε ανάλογο ρόλο.

Επίσης, μέσα στην περίοδο ο Γιόβετιτς έπαιξε ως βασικός σέντερ φορ επί θητείας Ντιέγκο Μαρτίνεθ απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, όπως σε θέση φορ ήταν και στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τον Παναιτωλικό και με τη Λαμία εκτός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (το τελευταίο επί Καρβαλιάλ).

Και ως αριστερός εξτρέμ χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο τέταρτο στον εντός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο τελευταίο εικοσάλεπτο της παράτασης του ματς ρεβάνς με την ισραηλινή ομάδα στην Σερβία.

Πηγή: sport24.gr//Δημήτρης Χριστοφιδέλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments