Focus

Ένα διαμέρισμα στην οδό Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα αποτελεί ωδή στην πολυτέλεια

Ένα διαμέρισμα στην οδό Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα αποτελεί ωδή στην πολυτέλεια

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Maria Kardami

Συγκεντρώνει όλα τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το εξαιρετικό σε απόλυτη αρμονία, με τη σχεδιαστική υπογραφή του Maria Kardami Design Studio

Αίσθηση πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής στον ενιαίο χώρο των καθιστικών, ο οποίος περιλαμβάνει και την επιβλητική τραπεζαρία που κλέβει την παράσταση. Στο βάθος και σε άμεση επαφή, η κουζίνα λειτουργεί διακριτικά πίσω από ένα γυάλινο μεταλλικό διαχωριστικό. Aφετηρία του σχεδιασμού ήταν η συνένωση δύο μικρότερων διαμερισμάτων μιας αστικής πολυκατοικίας με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά επί της οδού Ηρώδου Αττικού με σκοπό τη δημιουργία ενός αρμονικού χώρου διαβίωσης. Φωλιασμένη δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και με μαγευτική θέα στον Εθνικό Κήπο, αυτή η εξαιρετική κατοικία αποτελεί την επιτομή της άνεσης και της σύγχρονης πολυτέλειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Kardami Design Studio (@kardami_maria_design_studio)

Το νέο ενοποιημένο διαμέρισμα που προέκυψε είναι συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ., στο οποίο δημιουργήθηκαν δύο διακριτές ζώνες λειτουργιών. Η πρώτη αφορά στις κοινωνικές και καθημερινές δραστηριότητες των ενοίκων, και η δεύτερη, στους πιο προσωπικούς ιδιωτικούς χώρους. Στον πυρήνα των καθημερινών λειτουργιών βρίσκεται η τραπεζαρία, που είναι ευδιάκριτη από την είσοδο και έχει δυναμική σχέση με τα δύο συνεχόμενα καθιστικά και την κουζίνα. Η οπτική επαφή μεταξύ των χώρων είναι ελεύθερη και ενισχύεται από την τοποθέτηση μεταλλικών πλαισίων στις μεταβάσεις από τον έναν χώρο στον άλλον, τα οποία «καδράρουν» άλλοτε την τραπεζαρία κι άλλοτε την εκπληκτική θέα προς τον Εθνικό Κήπο. Το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού αποπνέει γαλήνη και ηρεμία, συνδυάζοντας το διαχρονικό chic design με τη μοντέρνα κομψότητα. Τα δωμάτια είναι διαρκώς λουσμένα στο φυσικό φως μέσα από τα μεγάλα παράθυρα με δυτικό προσανατολισμό, τα οποία προσφέρουν πανοραμική θέα στον αθηναϊκό ορίζοντα και σ’ ένα τμήμα του λόφου της Ακρόπολης. Η εκτεταμένη διάταξη περιλαμβάνει δύο σαλόνια, ένα master υπνοδωμάτιο με dressing room, δύο junior υπνοδωμάτια, έναν ξενώνα, μια εξαιρετική τραπεζαρία και μια μοντέρνα κουζίνα. Κι όλοι οι χώροι συγχωνεύονται άψογα, για να αγκαλιάσουν τη συγκλονιστική θέα στον Εθνικό Κήπο, δίπλα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Βασική κατεύθυνση για τον εσωτερικό σχεδιασμό του διαμερίσματος έδωσαν τα υφιστάμενα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, στα οποία υπάρχει σαφής αναφορά στις τελικές σχεδιαστικές επιλογές. Έτσι, οι γύψινοι διάκοσμοι στις οροφές και τις επιφάνειες των τοίχων, καθώς και τα ξύλινα δάπεδα, ήταν η σημαντικότερη πηγή έμπνευσης για το design studio και αποτελούν βασικά και σημαντικά συστατικά του χώρου. Η σύμπραξη των κλασικών και των σύγχρονων αισθητικών αναφορών στον χώρο, μέσα από τις επιλογές για την επίπλωση, τον φωτισμό αλλά και τα έργα Τέχνης, αναδεικνύει αλλά και αναδεικνύεται με εξαιρετικό τρόπο.

Η επιλογή των υλικών κατασκευής έγινε, επίσης, με κριτήριο τις σχεδιαστικές αρχές της διατήρησης και της ανάδειξης του αριστοκρατικού κελύφους. Για το δάπεδο, λοιπόν, επιλέχθηκαν δρύινες σανίδες σε τοποθέτηση chevron στο σύνολο του διαμερίσματος, ενώ στα μπάνια, μάρμαρα σε λευκό και μαύρο χρώμα. Οι γύψινοι διάκοσμοι στις οροφές και τους τοίχους σχεδιάστηκαν εκ νέου, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα προϋπάρχοντα διακοσμητικά στοιχεία των διαμερισμάτων, ενώ προστέθηκαν και τα μεταλλικά πλαίσια των μεταβάσεων στους χώρους των καθιστικών και τα συρόμενα πάνελ από μέταλλο και γυαλί.

Κάθε εκατοστό του διαμερίσματος σχεδιάστηκε σχολαστικά, με βάση μια παλέτα από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καθαρής ευδαιμονίας. Τα φυσικά ξύλινα δάπεδα στο χρώμα της άμμου συμπληρώνουν τους κατάλευκους βαμμένους τοίχους, σε αντίθεση με το δάπεδο από μαύρο μάρμαρο που «κόβει» την ανάσα. Καθώς οι επισκέπτες μπαίνουν στην αίθουσα, συναντούν ένα μοναδικό μείγμα ηρεμίας και design, με κάθε έπιπλο να λειτουργεί ως ωδή στη μοναδικότητα και στη χειροποίητη τέχνη της ταπετσαρίας, ενώ σπάνια γλυπτικά έργα Τέχνης -κυρίως από την Carwan Gallery- προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά. Επίσης, λεπτομέρειες, όπως μπρούτζινοι διακόπτες ισχύος και υπερσύγχρονα φωτιστικά τοίχου, επιτυγχάνουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ σύγχρονου και κλασικού.

Και στα δύο καθιστικά, οι πανομοιότυποι καναπέδες Piaf της Baxter Italia (Moda Bagno Concept Store) σε γαλάζιο χρώμα δημιουργούν μια κομψή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, μαζί με τα δύο τραπεζάκια σαλονιού που είναι ειδικά σχεδιασμένα από τη Μαρία Καρδάμη, ενώ οι τρεις πολυθρόνες Utrecht της Cassina (Δελούδης) συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό δίπλα στο τζάκι και κοντά στην τηλεόραση Bang & Olufsen. Η τραπεζαρία διαθέτει ένα μαρμάρινο τραπέζι της Agape, που περιβάλλεται από καρέκλες Platner της Knoll (όλα Δελούδης), οι οποίες προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας στον χώρο. Το σύνολο εμπλουτίζεται με το φωτιστικό οροφής Studio Apparatus Cloud, που λειτουργεί και ως έργο Τέχνης. Τόσο στο καθιστικό όσο και στην τραπεζαρία, όλα συνδυάζονται άψογα, ενισχύοντας τη ροή ανάμεσα στις επιμέρους περιοχές. Ακόμα, ένα αφαιρετικό αλλά φίνο μαρμάρινο τζάκι, στη μία πλευρά, κι ένα παράθυρο από τον τοίχο μέχρι την οροφή, από την άλλη, δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, με τη διάταξη του διαμερίσματος να μεγιστοποιεί το εισβάλλον φυσικό φως όλη την ημέρα. Τέλος, το μεγάλο μπάνιο όπως και αυτά των άλλων δωματίων είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, επιδεικνύοντας μια σπάνια κομψότητα, με καθαρό design, πολυτελή στοιχεία, όπως μάρμαρο σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, μπρονζέ λεπτομέρειες και ευρύχωρα ντουλάπια.

Το Maria Kardami Design Studio, που τροφοδοτείται από ένα αγνό πάθος για μεταμόρφωση, δημιούργησε ένα υπέροχο σπίτι, έτοιμο να φιλοξενήσει την καθημερινότητα των ενοίκων, οι οποίοι τώρα το αποκαλούν «δικό τους».

About Το Maria Kardami Design Studio ιδρύθηκε το 2014 και από τότε το πεδίο του επεκτάθηκε εκτός από το interior design και στην αρχιτεκτονική τοπίου, τα custom made έπιπλα και τον σχεδιασμό φωτισμού. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Μαρία Καρδάμη, αφού αποφοίτησε από τον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης στο Interior Design & Architecture, έφυγε για το Middlesex University του Λονδίνου για να κάνει μεταπτυχιακό στο industrial design. Μετά τις σπουδές της, απέκτησε εμπειρία δίπλα σε γνωστούς αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε με τη Μαρία Παυλίδου Tessuti d’Arte, designer πολυτελών υφασμάτων αλλά και με άλλους σχεδιαστές και κατασκευαστές επίπλων στην πόλη, σχεδιάζοντας κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, ενώ το 2019 μετακόμισε το γραφείο της, Maria Kardami Design Studio, σε εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.a

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments