Focus

Η νέα εντυπωσιακή έκθεση του οίκου Moncler σε σταθμό του Μιλάνου

Η νέα εντυπωσιακή έκθεση του οίκου Moncler σε σταθμό του Μιλάνου

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue Japan

Το τελευταίο έργο της Moncler, που εγκαινιάζεται αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, προβλέπει ότι το brand καταλαμβάνει ένα άλλο ορόσημο του Μιλάνου, τον μονολιθικό Κεντρικό Σταθμό, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά το 1931 και παραμένει σήμερα ένας πολυσύχναστος κόμβος μεταφορών

Η Moncler γνωρίζει καλά τη δύναμη του θεάματος: το 2022, για να γιορτάσει τα 70 χρόνια λειτουργίας της, μετέτρεψε την πλατεία Duomo του Μιλάνου σε μια τεράστια δημόσια σκηνή, με 1.952 λευκά ντυμένους καλλιτέχνες – μια αναφορά στο έτος ίδρυσης του οίκου – ενώ νωρίτερα φέτος το brand φιλοξένησε μια επίδειξη πασαρέλας σε μεγάλο υψόμετρο στις χιονισμένες πλαγιές του St Moritz. Σε άλλα εντυπωσιακά happenings, ο οίκος έχει κατασκευάσει στο Μιλάνο και στο Παρίσι περίπλοκα σκηνικά – από πίστες χορού γεμάτες αφρό μέχρι αστραφτερούς διαδρόμους σε στιλ «Οδύσσειας του Διαστήματος» – για να στεγάσουν συλλογές από το Moncler Genius, ένα συνεχιζόμενο project που έχει παρουσιάσει συνεργασίες με τον Pharrell Williams, τον Rick Owens και την Adidas, μεταξύ πολλών άλλων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moncler (@moncler)

Το τελευταίο έργο της Moncler, που εγκαινιάζεται αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, προβλέπει ότι το brand καταλαμβάνει ένα άλλο ορόσημο του Μιλάνου, τον μονολιθικό Κεντρικό Σταθμό, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά το 1931 και παραμένει σήμερα ένας πολυσύχναστος κόμβος μεταφορών. Με τίτλο “An Invitation to Dream”, η Moncler συνεργάστηκε με τον Jefferson Hack, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Dazed Media, για μια νέα έκθεση που μεταμορφώνει το τεράστιο εσωτερικό του σταθμού σε αυτό που η μάρκα υπόσχεται να είναι «μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες γκαλερί στον κόσμο», σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Wallpaper.

Σε συνεργασία με τον φωτογράφο Jack Davison από το Λονδίνο, η έκθεση επικεντρώνεται σε μια σειρά πορτρέτων και συνοδευτικών ταινιών μικρού μήκους ενός εκλεκτού cast διεθνών δημιουργών, που προέρχονται από τον στενό κύκλο του Hack και καλύπτουν πολλούς κλάδους, από τη μουσική και την τέχνη μέχρι το φαγητό. Είναι ο Deepak Chopra, ο Ινδοαμερικανός συγγραφέας και υπέρμαχος της εναλλακτικής υγείας, ο καλλιτέχνης Daniel Arsham, ο θεατρικός συγγραφέας Jeremy O Harris, η μουσικός Rina Sawayama και η Ruth Rogers, η σεφ πίσω από το εστιατόριο River Café του Λονδίνου. Άλλα ονόματα περιλαμβάνουν την καλλιτέχνιδα τροφίμων και σχεδιάστρια Laila Gohar, την ποιήτρια, καλλιτέχνιδα και κινηματογραφίστρια Julianknxx, τη χορεύτρια μπαλέτου Francesca Hayward, την αρχιτέκτονα Sumayya Vally, την make-up artist Isamaya Ffrench και την καλλιτέχνιδα τατουάζ και τραγουδίστρια Zaya. Καθένας αποτυπώνεται με το οικείο, ζωγραφικό στιλ της Davison.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moncler (@moncler)

«Αυτή η καλλιτεχνική κοινότητα αντιπροσωπεύει μερικούς από τους πιο δημιουργικούς οραματιστές του πολιτισμού που τολμούν να ονειρεύονται για εμάς», εξηγεί ο Hack για τη σύνθεση. «Είναι οι σημερινοί διαμορφωτές της πραγματικότητας και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, καθώς το έργο τους φέρει μαζί του νέες ελπίδες και δυνατότητες. Είναι οι βαθιά μετασχηματιστικές πτυχές στο έργο και την πρακτική τους που τους καθιστούν ουσιαστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας και ουσιαστικό για εμάς να τους φέρουμε σε αυτό το έργο», καταλήγει.

Πράγματι, ο Remo Ruffini – ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος φωτογραφίζεται επίσης από τον Davison για το έργο – λέει στο Wallpaper ότι η έμπνευση πίσω από την έκθεση είναι το «όνειρο», κάτι που πιστεύει ότι βρίσκεται στην καρδιά της Moncler από τότε που ιδρύθηκε στο γαλλικό χωριό Monestier-de-Clermont το 1952. Τότε, το όνειρο ήταν να εξοπλίσει όσους σκαρφάλωναν στις γύρω αλπικές κορυφές, τώρα, λέει ο Ruffini, πρόκειται για το όνειρο του «τι είναι δυνατό και πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε από άλλους σε όλο τον κόσμο… πάντα με στόχο όχι μόνο να κάνουμε το νέο, αλλά και το καλύτερο.»

Ο ποιητής, καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Julianknxx, φωτογραφημένος από τον Jack Davison για την έκθεση

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moncler (@moncler)

Στην ίδια την έκθεση, οι φωτογραφίες του Davison θα μεγεθυνθούν σε τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες στην κεντρική αίθουσα του σταθμού – ένας χώρος που δέχεται καθημερινά πάνω από 300.000 επισκέπτες – ενώ όλες οι οθόνες που συνήθως προορίζονται για διαφημίσεις θα καταλαμβάνονται από βιντεοσκοπημένα πορτρέτα των διαφόρων συμμετεχόντων. Η ιδέα, ακολουθώντας την παράδοση του «χακαρίσματος» των διεθνών δημόσιων χώρων από τον Hack, είναι να αισθάνεστε σαν να μπαίνετε σε ένα “ονειρικό τοπίο” της Moncler. Εν τω μεταξύ, μια σειρά από λιθογραφικές εκτυπώσεις του Davison, ζωγραφισμένες στο χέρι, θα εκτεθούν επίσης σε ένα πιο παραδοσιακό περιβάλλον που μοιάζει με γκαλερί, σε μια προσπάθεια να θεμελιωθεί το έργο σε μια ατμόσφαιρα οικειότητας, «την ιδέα της επιβράδυνσης του χρόνου και τη μετάδοση της ανθρωπιάς του θέματος.»

Info: Η έκθεση “An Invitation to Dream” της Moncler θα διαρκέσει στον Κεντρικό Σταθμό του Μιλάνου από τις 15 έως τις 21 Απριλίου 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments