Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς βάζει τον Αλμέιδα σε σκέψεις

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς βάζει τον Αλμέιδα σε σκέψεις

Πηγή Φωτογραφίας: [368605] SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα -όπως και κάθε άλλη στην οποία οδηγείται- να χρησιμοποιήσει τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σε ρόλο δεύτερο επιθετικού

Ο προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σέρχιο Αραούχο για περισσότερα από μερικά αγωνιστικά λεπτά ως αλλαγή και αυτά όχι σε κάθε αγώνα, ενώ ο Στίβεν Τσούμπερ έχει σηκώσει τεράστιο βάρος μέσα στη σεζόν, έχοντας ήδη αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια περισσότερα από όσα πέρυσι (37 αντί 34).

Ωστόσο, ο αριθμός 3 (παιχνίδια) είναι πολύ μικρός για να παρουσιάσει το πραγματικό μέγεθος της επιπρόσθετης κόπωσης για τον Ελβετό. Διότι συνολικά, τα επιπλέον λεπτά που έχει παίξει φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι -κι ενώ απομένουν ακόμα 6 αγώνες- είναι 709 (2.352 – 1.643), τα οποία ισοδυναμούν με περίπου 8 παραπάνω παιχνίδια.

Η διαπίστωση ότι ο Τσούμπερ χρειάζεται αποφόρτιση και διαχείριση, μην έχοντας πλέον τις απαιτούμενες δυνάμεις να ασκήσει την πίεση ψηλά όπως το έκανε φέτος για μεγάλο διάστημα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φθορά που προκάλεσαν οι διαρκείς μυϊκοί τραυματισμοί (ένας ακόμα, ο 5ος μέσα στη σεζόν, συμβαίνει τώρα) στον Λιβάι Γκαρσία, οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Παρεμπιπτόντως, μη διαθέσιμος ήταν και ο ασθενής Ρόμπερτ Λιούμπισιτς που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί στον συγκεκριμένο ρόλο, ενώ οι Ορμπελίν Πινέδα και Πέτρος Μάνταλος που επίσης έχουν περάσει από τη θέση αυτή, δεν έχουν για διαφορετικούς λόγους αυτά που απαιτούνται για να το κάνουν όπως το θέλει ο Αλμέιδα.

Μπορεί αυτό να τραβήξει έως το τέλος;

Ο Γκατσίνοβιτς ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις απαιτήσεις του αγώνα, έτρεξε, πίεσε, δημιούργησε, αναχαίτισε, βρήκε γκολ μετά 6 και πλέον μήνες στο πρωτάθλημα, υπηρέτησε το ρόλο τόσο σωστά, που λογικά έβαλε τον Αλμέιδα σε σκέψεις για το αν θα πρέπει να τον διατηρήσει εκεί και στη συνέχεια.

Πηγή: sport24.gr//Βαγγέλης Αρναούτογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments