Αθλητισμός

Ο Νέλσον Άμπι έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό!

Ο Νέλσον Άμπι έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό!

Πηγή Φωτογραφίας: [367737] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Νέλσον Άμπι, στη δεύτερη συμμετοχή του με την φανέλα του Ολυμπιακού έδειξε ξανά πως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για τους Πειραιώτες.

Ο Νέλσον Άμπι, πραγματοποίησε την δεύτερη συμμετοχή του με την φανέλα του Ολυμπιακού, στην άνετη επικράτηση επί της Λαμίας (5-1)  και έδειξε για άλλη μία φορά όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τους Πειραιώτες να κινηθούν για την απόκτησή του.

Ο 20χρονος αμυντικός, έχοντας περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας, στην διακοπή τω πρωταθλημάτων συμμετείχε με την Κ20 της χώρας του σε δύο φιλικά παιχνίδια, στο ένα μάλιστα σκόραρε και ήρθε με… κεκτημένη ταχύτητα στην αναμέτρηση με την Λαμία.

Μάλιστα, στην αναμέτρηση με την Κ20 της Πολωνίας, ο Άμπι «χάρισε» ένα μοναδικό στιγμιότυπο, αφού με ένα απίθανο σπριντ έφτασε τον αντίπαλό του και με ένα τάκλιν τον πρόλαβε πριν αυτός εκτελέσει. Άλλο ένα δείγμα της αθλητικότητάς του…

Αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται

Μπορεί το δίδυμο Κάρμο-Ρέτσος να προηγείται αυτή τη στιγμή και να θεωρούνται από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως οι βασικές επιλογές, ωστόσο ο Άμπι κάθε φορά που παίρνει την ευκαιρία του, δεν περνά… απαρατήρητος.

Ο Άγγλος στόπερ στο ντεμπούτο του, απέναντι στον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης», είχε 49 ενέργειες με την μπάλα, 31/37 (84%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 9/15 (60%) κερδισμένες μονομαχίες, 15 ανακτήσεις κατοχής, οι 6 πάνω από το κέντρο και 5 τάκλιν.

Ο Άμπι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα μοντέρνο στόπερ, αφού οι προπονητές πλέον είναι πολύ απαιτητικοί και ζητούν πολλά περισσότερα από το να είναι καλοί αμυντικοί. Η ταχύτητά του τον βοηθά να συμμετέχει στην πίεση ψηλά που θέλουν να ασκουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Αγγλία, ενώ η πολύ καλή τεχνική του καρτίση τον κάνει ιδανικό στο να ξεκινά την ανάπτυξη σύμφωνα με το in.gr.

Στην αναμέτρηση με την Λαμία, ο Άμπι είχε 62 ενέργειες με την μπάλα και κατέγραψε 49/54 (91%) ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, 1/3 εύστοχες μακρινές πάσες, 6/10 κερδισμένες μονομαχίες και 3 κλεψίματα. Συμμετείχε στο build up των Πειραιωτών και ήταν σημαντικός στο να παραμένει η ομάδα του ψηλά και με καλές αποστάσεις.

Συνολικά οι μέσοι όροι του με την φανέλα του Ολυμπιακού ανά 90 λεπτά:

  • 55,5 ενέργειες με την μπάλα
  • 40 (88%) ευστοχία στις μεταβιβάσεις
  • 14,5 (78%) εύστοχες προωθητικές πάσες
  • 6 ανακτήσεις κατοχής
  • 3 κερδισμένα τάκλιν
  • 7,5 (60%) κερδισμένες μονομαχίες
  • 2,5 φάουλ
  • 1 κερδισμένο φάουλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments