Ελλάδα

ΕΥΔΑΠ: Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΕΥΔΑΠ: Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πηγή Φωτογραφίας: newmoney.gr//Τις δυνάμεις τους στους τομείς  της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ενώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης Α.Ε. (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.).

Τις δυνάμεις τους στους τομείς  της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ενώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης Α.Ε. (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.).

Το συμφωνητικό έχει τετραετής διάρκεια και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη κοινής δράσης για την επιχειρηματικότητα

Τις δυνάμεις τους στους τομείς  της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ενώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης Α.Ε. (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.).

Οι δυο οργανισμοί υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας τετραετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη κοινής δράσης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας,  την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας, καθώς και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη συνεργασιών που προωθούν την έρευνα, με την εκπόνηση μελετών για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ΕΥΔΑΠ, και την καινοτομία, μέσα από τη συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ. «Παραμένοντας πιστοί στη διαχρονική παρουσία της ΕΥΔΑΠ στην κοινωνία μέσα από δράσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο, η συνεργασία εκτείνεται και στο πεδίο αντίστοιχων δράσεων».

Το συμφωνητικό συνεργασίας συνυπέγραψαν ο πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χαράλαμπος Σαχίνης.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε «Το ΟΠΑ ενώνει σήμερα τις δυνάμεις του με την ΕΥΔΑΠ, την μεγαλύτερη εταιρεία του κύκλου του νερού στην Ελλάδα. Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και την προαγωγή της περιβαλλοντικής προστασίας,  της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσα από συνέργειες στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η νέα συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που μόνο θετικά αποτελέσματα θα προσφέρουν στον πυλώνα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου.»

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χαράλαμπος Σαχίνης ανέφερε « Η συνεργασία της ΕΥΔΑΠ με την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι για εμάς αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας για διασύνδεση της υψηλού επιπέδου γνώσης που παράγεται στα πανεπιστήμια με την αποδοτικότητα και την ανάπτυξη της Εταιρείας.  Όπως ο κύκλος του νερού, έτσι και ο κύκλος της γνώσης και του επιχειρείν πρέπει να δένονται με αέναους δεσμούς ανταλλαγής απόψεων, γνώσης και καινοτομίας.  Η συνεργασία μας με το ΟΠΑ είναι η αρχή ενός τέτοιου κύκλου που στόχο έχει να αποφέρει αμοιβαία θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments