Πολιτική

Μητσοτάκης προς Κασσελάκη: Εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης προς Κασσελάκη: Εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας
«Στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας τη στήριξη και την εμπιστοσύνη Ελληνίδων και Ελλήνων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και το νέο αίτημά του για άμεσε εθνικές κάλπες έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια χαιρετισμού του σε πολίτες.

«Διάβαζα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρογραφεί γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν: ο ίδιος δεν ήταν που πριν από λίγες μέρες σε μια συνέντευξή του έθεσε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές; Προσέξτε τώρα την αντίφαση. Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε και σε αυτούς «οι οποίοι πιστεύουν ή θέλουν ενδεχομένως να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας προς τη Νέα Δημοκρατία, ψηφίζοντας κόμματα τα οποία βρίσκονται πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι αυτοί οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως οι “πραγματικοί πατριώτες”. Και θέλω να σκεφτείτε ποιοι τελικά είναι οι πραγματικοί πατριώτες; Αυτοί που έχουν εύκολο τον πατριωτισμό στα λόγια ή αυτοί που υπερασπίζονται την πατρίδα με πράξεις;

Διότι εγώ ξέρω ότι αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θωράκισε τις Ένοπλες Δυνάμεις: απέκτησε η χώρα Belharra, απέκτησε Rafale, αναβαθμίζει τα F-16, αποκτά νέα ελικόπτερα. “Χτίζει” στρατηγικές συμμαχίες με τη Γαλλία, με τις ΗΠΑ. Συνομιλεί σήμερα με όλους τους μεγάλους παίκτες με όρους ισοτιμίας. Αναρωτιέμαι αν πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι υπονομεύουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό ή αυτοί οι οποίοι αναβαθμίζουν τη θέση της πατρίδας μας εκτός των συνόρων. Και αναρωτιέμαι τελικά αν πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι περιφέρονται στα τηλεπαράθυρα και υπόσχονται σύνταξη, λέει, 3.000 ευρώ. Μου θυμίζει κάποιες άλλες εποχές, που κάποιοι είχαν εύκολα τα ψέματα. Και βέβαια, τους είδαμε και αυτούς τους “πατριώτες”, διότι τελικά παρέα κυβέρνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» θα μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, «όπως το “Αβέρωφ” είναι μόνιμα στην Αθήνα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, ενόψει ευρωεκλογών, τόνισε ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες. Γιατί το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην πατρίδα μας».

Τόνισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και προσήλωσης στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, το οποίο «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «είναι σήμερα όχι απλά το πιο ισχυρό κόμμα στην Ελλάδα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αυτά τα πρωτεία θέλω να τα κρατήσουμε στις ευρωεκλογές». ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments