Διεθνή

Απίστευτο: Η Τσετσενία απαγορεύει την πολύ αργή ή πολύ γρήγορη μουσική -Επέβαλε συγκεκριμένο ρυθμό

Απίστευτο: Η Τσετσενία απαγορεύει την πολύ αργή ή πολύ γρήγορη μουσική -Επέβαλε συγκεκριμένο ρυθμό

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Σε μια ανήκουστη απόφαση προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού της ασιατικής χώρας, θέτοντας συγκεκριμένο μέτρο στον ρυθμό μουσικής που θα επιτρέπεται να παίζεται.

Η ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας απαγόρευσε τη χορευτική μουσική που θεωρεί είτε πολύ γρήγορη είτε πολύ αργή, σε μια προσπάθεια να «πατάξει τη δυτική επιρροή».

Σε μια ανήκουστη απόφαση προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού της ασιατικής χώρας, θέτοντας συγκεκριμένο μέτρο στον ρυθμό μουσικής που θα επιτρέπεται να παίζεται.

Ο Μούσα Μαντάγεφ, υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ότι «όλα τα μουσικά, φωνητικά και χορογραφικά έργα πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέμπο 80-116 χτύπων ανά λεπτό», ώστε η μουσική «να είναι σύμφωνη με την τσετσενική νοοτροπία και την αίσθηση του ρυθμού», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Ανεπίτρεπτος» ο δανεισμός της μουσικής κουλτούρας από άλλους λαούς στην Τσετσενία

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, «ο δανεισμός της μουσικής κουλτούρας από άλλους λαούς είναι ανεπίτρεπτος», δήλωσε ο Νταντάγιεφ. «Πρέπει να μεταφέρουμε στον λαό και στο μέλλον των παιδιών μας την πολιτιστική κληρονομιά του τσετσενικού λαού. Αυτό περιλαμβάνει όλο το φάσμα των ηθικών και δεοντολογικών προτύπων ζωής των Τσετσένων».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Νταντάγιεφ έθεσε στους καλλιτέχνες της περιοχής προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου για να ξαναγράψουν οποιαδήποτε μουσική δεν είναι σύμφωνη με τον κανόνα.

Ο νόμος, στην ουσία, ποινικοποιεί τα περισσότερα σύγχρονα είδη χορευτικής μουσικής που παίζονται συνήθως στα κλαμπ σε όλο τον κόσμο, όπως η house, η techno, το dubstep ή το drum’n’bass.

Μόνο τραγούδια με συγκεκριμένο τέμπο θέλει ο Καντίροφ

Κάποιο χιπ-χοπ και ραπ, το οποίο συνήθως παίζεται σε ταχύτητες μεταξύ 60 και 140 χτύπων ανά λεπτό, θεωρητικά θα εξακολουθούσε να πληροί τις προϋποθέσεις για την παραδοσιακή «αίσθηση του ρυθμού» της Τσετσενίας, την οποία το καθεστώς του αυταρχικού ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, θέλει να διατηρήσει.

Η παραδοσιακή μουσική της Τσετσενίας περιλαμβάνει τα khalkaran yish – ορχηστρικά τραγούδια που συνοδεύουν χορούς, πομπές και ιπποδρομίες – και ηρωικές επικές μπαλάντες, γνωστές ως illi yish. Μπορούν να συνοδεύονται από το dechig-pondar, ένα τρίχορδο όργανο παρόμοιο με τη ρωσική μπαλαλάικα.

Η Τσετσενία, στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου της ανατολικής Ευρώπης, έχει επικριθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις βίαιες διώξεις ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Η κυβέρνηση της Τσετσενίας έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία και ότι όσοι υπήρχαν θα ξεριζώνονταν από τις ίδιες τους τις οικογένειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments