Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: “Δεν θα συνεργαστώ με τον Ανδρουλάκη” [vid]

Στέφανος Κασσελάκης: “Δεν θα συνεργαστώ με τον Ανδρουλάκη” [vid]
«Είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές. Αν δεν είμαστε στις ευρωεκλογές, θα είμαστε στις εθνικές εκλογές», είπε αρχικά ο Στεφανος Κασσελάκης

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της υλής παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στην εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Για τις ευρωεκλογές

«Είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές. Αν δεν είμαστε στις ευρωεκλογές, θα είμαστε στις εθνικές εκλογές», είπε αρχικά ο Στεφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στις ευρωκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι προτάσεις μας μπορεί να μας φέρουν πρώτο κόμμα», πρόσθεσε.

«Δεν θα είναι αποτυχία μου να χάσω με 10 μονάδες στις ευρωεκλογές», συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός βγαίνει στην κοινωνία και συναντά παγωμάρα, εμείς συναντάμε ένα κύμα», επισήμανε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς», τόνισε.

«Δεν θα αλλάξουμε ευρωομάδα», ανέφερε.

Για την Αστυνομία

«Υπάρχει θεσμικό ζήτημα στην Αστυνομία. Έχουμε αλλάξει τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτης σε 9 μήνες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να επιλέγεται η ηγεσία της Αστυνομίας από τη Βουλή. Να ενισχύσουμε την Αστυνομία της γειτονιάς. Αν χρειαστούν προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., να γίνουν», ανέφερε.

«Το όπλο πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή. Αν ο δράστης κρατάει όπλο, πρέπει ο αστυνομικός να επεμβαίνει», πρόσθεσε.

«Αν η κατάληψη σε ένα πανεπιστήμιο είναι βανδαλισμός, πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους επέμβαση, αλλά δεν πρέπει να βαφτίζουμε κάθε κατάληψη ως παράνομη», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Νίκου Ευαγγελάτου στο νέο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη

Πριν πάει στο studio του Live News, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε για πρώτη φορά το νέο του σπίτι στον Νίκο Ευαγγελάτο και τον ξενάγησε σε αυτό.

«Ο ρόλος του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αθήνα είναι ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το σπίτι», είπε αρχικά.

«Ψάχναμε ένα σπίτι που να μην χρειάζεται ανακαίνιση», ανέφερε.

«Τον Ιούλιο η μετακόμιση στο νέο μας σπίτι και τέλος Αυγούστου ο γάμος μας», αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο Τάιλερ είναι καλύτερος από εμένα στο design», παραδέχθηκε.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Τα έχω δουλέψει αυτά, έχω επιτύχει στον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε.

Για τον γάμο του με τον Τάιλερ και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ο γάμος μου στις ΗΠΑ με τον Τάιλερ ήταν νομικός. Ο γάμος μας στην Ελλάδα θα είναι συγκέντρωση για τους κοντινούς μας φίλους και είναι για την αγάπη. Δεν θα πάμε στο δημαρχείο. Θα επικυρώσουμε τον γάμο που κάναμε στις ΗΠΑ ίσως την ίδια περίοδο», είπε αρχικά, μιλώντας για τον γάμο του.

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε: «Το νομοσχέδιο το έφερε η κυβέρνηση μετά από δικη μας πίεση. Έχω δείξει ξεκάθαρη κομματική γραμμή. Είμαστε στο πρώτο στάδιο μιας μεγάλης ανανέωσης».

«Αγαπάω τον Αλέξη Τσίπρα και με αγαπάει κι αυτός», ανέφερε.

Για τα Τέμπη

«Ο πρωθυπουργός άλλαξε στάση για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν σας λέει αν γνώριζε το πρωί του μπαζώματος των Τεμπών, αν το γνώριζε. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε αν θα μπαζωθεί;», αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Στις υποκλοπές 6 μήνες δεν ξέρουμε ακόμα», πρόσθεσε.

«Δεσμεύομαι να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση βουλευτικές ασυλίες θα φύγουν. Δεσμεύομαι», τόνισε.

Για την οικονομία

«Είμαστε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για τα καύσιμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι έμμεσοι φόροι είναι απαράδεκτοι στη χώρα μας. Αλλάζουμε τον φόρο στα μερίσματα, ο οποίος πάει στην ατομική κλίμακα. Θα ενισχύσει πάρα πολύ την Ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πού θα βρει τα λεφτά το κράτος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Από τα μερίσματα θα υπάρχει πλεόνασμα και θα μπορεί να υπάρχει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα».

«Από τα μερίσματα θα υπάρχουν 2 δις πλεόνασμα τα οποία μετά αναδιανέμονται», εξήγησε.

Για τα περιουσιακά στοιχεία του και την απόκτηση παιδιών

«Πρέπει να έχουμε έναν χώρο που να μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας σε 20 χρόνια από τώρα. Πιστεύω ο χώρος χωράει παιδιά, αν έρθουν στη ζωή μας», ανέφερε.

«Δεν γύρισα στην Ελλάδα, επειδή μου έδωσε κάποια φοβερή επαγγελματική ευκαιρία. Είμαι 36 χρονών, ήρθα μόνιμα εδώ εξαιτίας της εκλογικής διαδικασίας. Οι απόδημοι δεν θέλουν να έρθουν σε μια χώρα αναξιοκρατίας», υπογράμμισε.

«1,8 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει το διαμέρισμά μας», αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το πόθεν έσχες του

«Τη συζήτηση για το πόθεν έσχες μου την ξεκίνησε ο πρωθυπουργός ως αντιπερισπασμό για τα Τέμπη. Δημιουργούν μια κατάσταση, για να υπονοήσουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν έχω να κρύψω τίποτα, ήρθα στη χώρα μου για να προσφέρω», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εγώ θα τηρήσω το νόμο, ό,τι και να κάνουν. Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν έχω μετρήσει όλο το οργανόγραμμα των εταιρειών. Μία ήταν η εταιρεία που ήταν στο χρηματιστήριο. Είναι δημόσιες εταιρείες. Ο νόμος λέει ότι μπορεί να είσαι απόδημος μεν αλλά δε μπορείς να έχεις επιτύχει στο εξωτερικό. Αλλάξαμε το νόμο για να υπάρχουν απόδημοι στα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Άρα τι είμαστε; Απλά μαριονέτες στα ψηφοδέλτια;», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο πρωθυπουργός με είπε “εισαγόμενο πρωθυπουργό”, είναι δυνατόν να λέει έτσι την ομογένεια; Υπονοεί ότι είμαι “Αμερικανάκι” κι αυτός είναι ο “Ελληνάρας”. Να προσέχει τι λέει», σημείωσε.

«Εγώ πρέπει να απαντήσω και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα δεκάδες ακίνητα; Ποιο είναι το πόθεν του πρωθυπουργού. Το γνωρίζετε; Το αίσχες γράφεται στις φορολογικές δηλώσεις. Πώς βγαίνουν όλα αυτά τα εκατομμύρια της ΝΔ όταν το χρέος της δεν πληρώνεται στις τράπεζες;», αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Ας αποδείξει ο ίδιος για τον εαυτό του. Εγώ παρατηρώ ότι δεν έχει κανει μήνυση εναντόιον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δε μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Όχι. Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν είναι βαθιά προοδευτικό. Το άλλο μισό όντως στη βάση του μπορεί να συνεργαστεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα

«Η πιο έντονη στιγμή που έζησα είναι η επίσκεψή μου στην Καρδίτσα. Το βιος τους έχει χαθεί», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments