Podcasts | Pagenews Politics #22

Μαρκογιαννάκης: Δεν θα δούμε τη ΝΔ κάτω από το 30%

Οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, δεν θα κουραστούμε να το λέμε

13.04.2024 | 14:00

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Μαρκογιαννάκης: Δεν θα δούμε τη ΝΔ κάτω από το 30%

Οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, δεν θα κουραστούμε να το λέμε

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Pagenews.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου και αναφερόμενος στο εάν η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει ζήτημα διαρροών στο δρόμο προς τις κάλπες του Ιουνίου, ο κύριος Μαρκογιαννάκης επισήμανε πως «η πρόταση δυσπιστίας ήταν καλοδεχούμενη. Ακούστηκε το έργο της κυβέρνησης, καθώς επίσης και το αδόκιμο της πρότασης. Μαζί με το συνέδριο, η πρόταση δυσπιστίας ένωσε ακόμη περισσότερο τη ΝΔ. Τη Δευτέρα, θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση και παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας, μπαίνουμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, δεν θα κουραστούμε να το λέμε».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, όταν ρωτήθηκε για τη δημοσκοπική φθορά που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα, ο βουλευτής της Νέας δημοκρατίας σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό μια κυβέρνηση που διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο της θητείας της, να έχει μια φυσιολογική φθορά. Οι πολίτες κρίνουν πιο αυστηρά. Οι πολίτες κρίνουν πιο αυστηρά, και γιατί δεν υπάρχει ακόμα μια πιο σοβαρή αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός δίνει το μήνυμα ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Όμως, πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι, ως πρόσωπο, ο πλέον κατάλληλος για την πρωθυπουργία. Βέβαια, δεχόμαστε την καλόπιστη κριτική και προσπαθούμε να βελτιώνουμε το κυβερνητικό μας έργο».

Αναφορικά με ποιος είναι ο εκλογικός πήχης της ΝΔ στην ευρωκαλπή, ο βουλευτής Χανίων είπε:  «Δεν θέλω να μπω στη λογική των ποσοστών και των αριθμών. Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε τη ΝΔ κάτω από το 30%. Βέβαια, έχουμε πολύ χρόνο και πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι όλοι οι βουλευτές και όλα τα στελέχη θα δώσουν τον αγώνα, έτσι ώστε να αποδείξουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη σταθερή δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα στη χώρα μας».

Κληθείς, εν συνεχεία, να τοποθετηθεί σχετικά με την απουσία της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεμάτων από την προεκλογική περίοδο, ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε πως «πολύ πρόσφατα τόνισα στη Βουλή πως είμαι πλήρως αντίθετος με τη λογική της αντιπολίτευσης, η οποία ακολουθεί το δρόμο της εχθροπάθειας και της τοξικότητας. Οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Αυτό το βλέπουμε με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Υπήρξε η επιτυχής παρέμβαση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη και άρα, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό σε όλα τα επίπεδα, όπου χρειάζεται μια συνεργασία. Να μη μας διαφεύγει της προσοχής ότι είναι πολύ κρίσιμο το γεγονός ότι σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη ακούγονται δυστυχώς όλο και πιο ακραίες φωνές. Ευτυχώς στη χώρα μας δεν έχουμε ακραίες φωνές που να προκαλούν μια μεγάλη ανησυχία».

Σε σχέση με το εάν η Ελλάδα έχει χάσει, κατά τα τελευταία χρόνια, κάτι από την αξιοπιστία της στα μάτια της Ευρώπης, επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι «όχι. Το αντίθετο συμβαίνει. Η Ελλάδα ήταν το μαύρο πανί μέχρι πρότινος. Πλέον, η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα. Πλέον, δεν είμαστε το μαύρο πανί, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Αποτελεί παράδειγμα η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού σε σχέση με διεθνή ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό ή την οικονομία».

Τέλος, αναφερθείς στο εάν μπορεί να τεθεί θέμα πολιτικής αστάθειας στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επισήμανε πως «ασφαλώς και μας ανησυχούν οι δημοσκοπικές τάσεις για το υψηλό ποσοστό που παρουσιάζει ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Είναι μια ακραία φωνή. Το μόνο που αντιπαραθέτει είναι λάσπη στον αέρα και τοξικότητα. Και οι ακραίες φωνές δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στη δημοκρατική λειτουργία. Ελπίζω και είμαι πεπεισμένος ότι, στο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές, θα πείσουμε τους πολίτες ότι αποτελούμε μια δύναμη σοβαρότητας και σταθερότητας. Να έχουμε μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό και το να επιλέξουμε πρόσωπα. Και νομίζω πως η Νέα Δημοκρατία έχει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με πολύ σοβαρές προσωπικότητες. Με επιστήμονες, με νέους ανθρώπους κ.λπ.

Εκτιμώ πως οι πολίτες διαθέτουν την ωριμότητα να επιλέξουν αξιόλογες προσωπικότητες και σημαντικά πρόσωπα, που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν υπάρχουν celebrities, που είχαμε συνηθίσει σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις περασμένων χρόνων. Άρα, θα έχουμε μια διαδικασία, η οποία μόνο κέρδος θα προσκομίσει στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.