Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης προκαλεί πονοκέφαλο στους αριστερούς

Άδωνις: Ο Κασσελάκης προκαλεί πονοκέφαλο στους αριστερούς

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα απογευματινά χειρουργεία

Την ιδεολογική και πολιτική σύγχυση που προκαλεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε ψηφοφόρους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης αριστεράς, υπογράμμισε, σε σημερινή συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό έργο του Κασσελάκη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «φαντάζομαι τον κύριο Στέφανο Κασσελάκη να κάθεται στο πανάκριβο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, να πίνει τον καφέ του και να τον απολαμβάνει στον πανάκριβο καναπέ του και να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι, δήθεν, δεν ξέρει πώς ζει ο ελληνικός λαός. Από το Κολωνάκι και τα Χάμπτονς μιλάει για το Περιστέρι και για τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής Και η υποκρισία έχει τα όριά της! Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Κασσελάκης μπορεί να ασκεί μια τέτοια κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Και επίσης», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης, «αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Κασσελάκης είναι πως, από τη στιγμή που ασχολείται με την πολιτική και είναι πρόεδρος κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οικονομικά του πρέπει να είναι διάφανα και κρυστάλλινα. Είναι λάθος αυτό που είπε στον κ. Ευαγγελάτο ότι για τα οικονομικά του συζητά μόνο με τον λογιστή του. Τα οικονομικά ενός αρχηγού κόμματος, όπως ο Κασσελάκης, πρέπει να είναι διαθέσιμα και διαφανή προς όλους.

Όμως, πρέπει να πω ότι, ενίοτε, ο κύριος Κασσελάκης μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο Κασσελάκης θεωρεί το ΝΑΤΟ ως ιερή αμυντική συμμαχία και απορρίπτει πλήρως τις θέσεις Πούτιν, συνηγορώντας υπέρ της Ουκρανίας. Ο Κασσελάκης, με τις απόψεις του για το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, στέλνει στον κουβά πολλούς αριστερούς, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδεολογική και πολιτική δίνη».

Μεγάλη η επιτυχία των απογευματινών ιατρείων

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μιλά για αποτυχία των απογευματινών χειρουργείων, και απάντησε: «Με ξεπερνά που ο Πολάκης χαρακτηρίζει λαθρέμπορους όσους γιατρούς συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία. Περίμενα από το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών να εκδώσει ανακοινώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει ανακοίνωση; Τα 60 εκ. για τα απογευματινά χειρουργεία είναι από το ταμείο ανάκαμψης και είναι στη διαδικασία της έγκρισης. Πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα τα εκταμιεύσουμε. Το ταμείο ανάκαμψης έχει μια διαδικασία.

Πιστεύω πως μέχρι το Πάσχα τα 60 εκατομμύρια ευρώ θα έχουν εγκριθεί. Επίσης τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι σκάρτα 100, αλλά είναι 300. Πάει πολύ καλά η μεταρρύθμιση. Κάποια είναι από τη λίστα και κάποια άλλα όχι. Το 70% προέρχεται από τη λίστα και το 30% είναι εκτός λίστας. Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα απογευματινά χειρουργεία. Αυτά που λέει ο Πολάκης είναι εντελώς αυθαίρετα. Αυτοί που δεν είναι από τη λίστα θα πήγαιναν στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Δηλαδή ο Πολάκης στενοχωριέται αν κάποιος επιλέγει το ιδιωτικό νοσοκομείο και όχι από το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο Πολάκης εργάζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Καταλαβαίνω πως εξυπηρετεί τα υλικά συμφέροντα του ιδιώτη κλινικάρχη».

Δεν υπήρξε καμιά απόσυρση τροπολογίας

Αναφερόμενος στο εάν η κυβέρνηση απέσυρε τροπολογία σχετικά με το νομοσχέδιο για την υγεία, ο Άδωνις τόνισε πως «υπήρχε μια νομοτεχνική βελτίωση. Δεν υπήρξε καμιά απόσυρση τροπολογίας. Τα αντιπολιτευτικά κόμματα ζήτησαν μια τροπολογία και όχι μια νομοτεχνική βελτίωση. Καλοπροαίρετα, γίνεται μια τροπολογία, η οποία θα τεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν θέλω να τσακώνομαι περί όνου σκιάς. Ας κοιτάξουμε λίγο την ουσία, λοιπόν»

Κληθείς, δε, να τοποθετηθεί αναφορικά με την εργασία γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «η συνολική μεταρρύθμιση δίνει τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού ιατρικού έργου σε γιατρούς του ΕΣΥ. Έτσι, οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορέσουν να αυξήσουν νόμιμα τα εισοδήματά τους. Το ίδιο ισχύει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Αν το επιθυμούν, οι ιδιώτες γιατροί έχουν τη δυνατότητα παροχής έργου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι προκηρύξεις θέσεων βγαίνουν άγονες και με τη μεταρρύθμισή μας, δίνουμε δημιουργικούς τρόπους να αυξάνονται νόμιμα τα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ. Και όλα αυτά ισχύουν εδώ και χρόνια στη δύση. Θεωρούμε το δημόσιο κάτι σαν ιερή αγελάδα. Για τα αυτονόητα συζητάμε ακόμη».

Τραγική η επικοινωνιακή διαχείριση των Τεμπών – Καμιά έλλειψη στα φάρμακα

Στη συνέχεια της συνέντευξης, τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, με τον υπουργό Υγείας να ενημερώνει πως «δεν υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα. Η τιμή του λιθίου είχε πέσει πολύ. Αλλάξαμε την τιμή και πλέον οι εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή. Μέχρι τέλος Μαΐου το πρόβλημα θα έχει λυθεί οριστικά. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δυόμισι χρόνια. Ωστόσο, επιλήφθηκα προσωπικά με το ζήτημα. Δόθηκε λύση και έτσι, οι συμπολίτες μας που πάσχουν από διπολική διαταραχή θα μπορούν να εξυπηρετούνται κανονικά. Με τις ελλείψεις φαρμάκων έχω ασχοληθεί πάρα πολύ. Είπα χθες στους Δελφούς ότι μπορεί να υπάρχουν μικρές και λογικές αυξήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει προσδοκία κέρδους για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Και είναι ντροπή αυτό που κάνει ο Πολάκης να με κατηγορεί. Ο Πολάκης είναι ένα τοξικό υποκείμενο. Ο Πολάκης γράφει πως ο Κατρούγκαλος και ο Χουλιαράκης τα πήραν από τη ΝΔ για να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητα πράγματα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για την τραγωδία των Τεμπών και για το εάν υπήρξαν λανθασμένοι κυβερνητικοί χειρισμοί, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής, λέγοντα πως «κανένας δεν έχει κατηγορήσει τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη. Άλλο πράγμα τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων. Ό,τι και να πουν οι συγγενείς των θυμάτων είναι ανεκτό. Μπροστά στον πόνο των γονέων δεν υπάρχει τίποτα. Άλλο αυτό και άλλο η πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς. Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων, τους ενδιαφέρει η άγρα ψήφων. Και αυτό ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ.

Η επικοινωνιακή μας διαχείριση ήταν τραγική. Είχαμε συστολή και επιδείξαμε αστική ευγένεια. Αυτό εξελήφθη ως αδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρεμάσει πανό για τα θύματα έξω από τα γραφεία στην Κουμουνδούρου. Όμως, σε καμιά άλλη δικαστική διερεύνηση η δικαιοσύνη δεν τρέχει τόσο γρήγορα», συμπέρανε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments