Διεθνή

Μαχητικά των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατέρριψαν ιρανικά drones κοντά στη Συρία

Μαχητικά των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατέρριψαν ιρανικά drones κοντά στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Σε μία μεγάλη προσπάθεια αναχαίτισης των εκατοντάδων drones που εξαπολύονται προς το Ισραήλ βρίσκονται τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία. Συγκεκριμένα, έχουν σηκωθεί αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά τα οποία έχουν καταρρίψει τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Είμαστε έτοιμοι, απαντά το Ισραήλ

Σε μία μεγάλη προσπάθεια αναχαίτισης των εκατοντάδων drones που εξαπολύονται προς το Ισραήλ βρίσκονται τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία. Συγκεκριμένα, έχουν σηκωθεί αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά τα οποία έχουν καταρρίψει τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Επίθεση με εκατοντάδες drones αντιμετωπίζει το Ισραήλ, όπως μεταδίδει ο στρατός του. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη και ένα τρίτο κύμα επιθέσεων. 

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έχουν εξαπολύσει δεκάδες drones και πυραύλους. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να έχουν εξαπολυθεί τόσο από την Υεμένη όσο και από τον Λίβανο, από τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Τα drones αναμένονται στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο Ισραήλ, ωστόσο κάποια έχουν ήδη καταρριφθεί πάνω από τη Συρία.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν αργά το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν ανακοίνωσε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα drones που έχουν εξαπολυθεί είναι εκατοντάδες και την ίδια στιγμή ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι έχουν αναχαιτιστεί ορισμένα πάνω από τη Συρία ή την Ιορδανία. Κάποια drones έχουν εξαπολυθεί και από την Υεμένη.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, νωρίτερα, από την πλευρά του, ότι drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας. Τα ιρανικά μέσα σημειώνουν, πάντως, ότι πρόκειται για μια τεράστια επίθεση κατά του Ισραήλ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ.

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments