Οδηγός

Επίδομα μητρότητας: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα

Επίδομα μητρότητας: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Χαρακτήρισε «ζορισμένη» την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να φέρουμε μια συμμετρία στο τι ζητούν οι εργαζόμενοι και τι οι εργοδότες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί». Η κ. Μιχαηλίδου στάθηκε σε κάποιες από τις αλλαγές που έχει προχωρήσει το υπουργείο φέρνοντας ως παράδειγμα τη νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους που εργάζονται.

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας για τη μερική απασχόληση

Την προσεχή Τετάρτη θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές (ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες), όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Χαρακτήρισε «ζορισμένη» την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να φέρουμε μια συμμετρία στο τι ζητούν οι εργαζόμενοι και τι οι εργοδότες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί». Η κ. Μιχαηλίδου στάθηκε σε κάποιες από τις αλλαγές που έχει προχωρήσει το υπουργείο φέρνοντας ως παράδειγμα τη νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους που εργάζονται.

Όπως είπε, πριν από ένα μήνα υπήρχαν 26 χιλιάδες συνταξιούχοι που ήταν δηλωμένοι στην αγορά εργασίας και «μόλις σταματήσαμε την παρακράτηση του 30% της σύνταξης, μέσα σε ένα μήνα έφτασαν τους 64 χιλιάδες».

Μερική απασχόληση με… κρατική χρηματοδότηση

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, πολλές γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους επιθυμούν να απασχοληθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Όπως σημείωσε, στο υπουργείο εξετάζεται πώς θα μπορεί ο εργοδότης να πληρώνει για μερική απασχόληση και το κράτος να χρηματοδοτεί το κομμάτι των εισφορών ή και παραπάνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments