Focus

Κάστρο Μπαλμόραλ: Ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό το εξοχικό της βασιλικής οικογένειας

Κάστρο Μπαλμόραλ: Ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό το εξοχικό της βασιλικής οικογένειας

Πηγή Φωτογραφίας: .elledecor.com/ Inside Balmoral Castle, Queen Elizabeth’s Memory-Filled Summer Home

Κάστρο Μπαλμόραλ: Η τιμή του εισιτηρίου

Ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να ανοίξει για πρώτη φορά το εσωτερικό του Κάστρου Μπαλμόραλ στη Σκωτία για το κοινό με το εισιτήριο να είναι από… χρυσάφι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Motor casa CAJÁ (@mougantrip2)

Μέχρι τώρα οι περιηγήσεις στο κάστρο περιορίζονταν στους εξωτερικούς χώρους, τους κήπους και την αίθουσα χορού όπου τοποθετήθηκε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον θάνατό της εκεί τον Σεπτέμβριο του 2022, στην τιμή των 17,50 λιρών.

Αλλά οι νέες μικρές ομαδικές περιηγήσεις, που θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, θα κοστίζουν 100 ή 150 λίρες, θα περιλαμβάνουν απογευματινό τσάι αλλά θα περιορίζονται σε μόλις 40 εισιτήρια την ημέρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μια σπάνια ματιά στα δωμάτια που χρησιμοποιούν ο βασιλιάς και η βασίλισσα, σε δύο τραπεζαρίες, το σαλόνι, το λόμπι και τον Κόκκινο Διάδρομο, όπου ο Κάρολος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Η κίνηση λέγεται ότι είναι σύμφωνη με την επιθυμία του βασιλιά Καρόλου να ανοίξει τις πόρτες περισσότερων επίσημων βασιλικών κατοικιών στο κοινό και οι καλοκαιρινές περιηγήσεις πιστεύεται ότι είναι πιλοτικές για να δουν πώς το κτίριο αντιμετωπίζει την εισροή επισκεπτών.

Οι ξεναγήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, πριν φτάσουν ο Κάρολος και η Καμίλα για τις ετήσιες καλοκαιρινές τους διακοπές, θα δείξουν «πώς έχει αγαπηθεί από γενιές της βασιλικής οικογένειας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κτήματος.

Οι ξεναγήσεις θα οδηγήσουν τους επισκέπτες σε μια επιλογή από δωμάτια που χρησιμοποιεί το βασιλικό ζεύγος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δεν θα υπάρχουν σχοινιά που αποκλείουν τα δωμάτια όπως σε ορισμένες άλλες ιδιοκτησίες, καθώς παραμένει ένα λειτουργικό βασιλικό σπίτι.

Το κτήμα Μπαλμόραλ ανακοίνωσε: «Από την ολοκλήρωσή του το 1855, η πρόσβαση στο εσωτερικό του Κάστρου Μπαλμόραλ ήταν περιορισμένη για το κοινό, μέχρι τώρα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη ιδιωτικών περιηγήσεων στο εσωτερικό του κάστρου – The Balmoral Experience.

Μάθετε για την ιστορία και την κληρονομιά του Μπαλμόραλ, με επικεφαλής τους έμπειρους οδηγούς μας μέσα από πολλά από τα εξαίσια δωμάτια του Κάστρου.

«Θα δείτε γιατί το Μπαλμόραλ είναι ένα τόσο ξεχωριστό μέρος – το πολυαγαπημένο και διάσημο σπίτι της Βασιλικής Οικογένειας στα Highland».

Μερικά από τα προσωπικά έργα τέχνης του βασιλιά θα εκτεθούν επίσης σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στο κτήμα στο Aberdeenshire.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments