Πολιτική

Άδωνις: Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ [vid]

Άδωνις: Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Προχωρούμε παράλληλα σε συνέργειες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Τον πρωτοποριακό και ιστορικό χαρακτήρα της τρέχουσας μεταρρύθμισης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπογράμμισε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και ερωτηθείς για την πορεία των απογευματινών χειρουργείων, ο υπουργός Υγείας απάντησε με σαφήνεια πως «μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει η απόφαση του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση των απογευματινών χειρουργείων. 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν με πόρους προερχόμενους από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Πρέπει να γίνει σαφές», τόνισε ο υπουργός Υγείας, «ότι υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Η κατεύθυνσή μας είναι οι συμπράξεις και οι συνέργειες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση, την οποία προωθούμε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως καταργούμε το ΕΣΥ. Απεναντίας, ενισχύουμε, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το ΕΣΥ. Προφανώς, δεν καταργώ το ΕΣΥ. Αν το καταργούσα, θα υπήρχαν μαζικές και συστηματικές αντιδράσεις. Η αγωνία μας αφορά σε ένα ΕΣΥ για τα επόμενα εκατό χρόνια. Πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο υγείας και σε μια αλλαγή στη φιλοσοφία μας για την υγεία. Και αυτό παρατηρώ πως γίνεται ήδη αποδεκτό. Τα απογευματινά χειρουργεία πάνε πολύ καλά, πραγματοποιήθηκαν 300 απογευματινά χειρουργεία κατά τον πρώτο μήνα και αυτό δείχνει πως και οι πολίτες και γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θέλουν τα απογευματινά χειρουργεία. Και απορώ πραγματικά πώς κανένα συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία να καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος είχε το θράσος να καταγγείλει ως λαθρέμπορους τους γιατρούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα απογευματινά χειρουργεία».

Επίσης, ο υπουργός Υγεία ερωτήθηκε και για το ζήτημα της διανομής φαρμάκων κατ’ οίκον, λέγοντας πως «πρόκειται για ένα κατ’ ουσίαν πιλοτικό πρόγραμμα».

«Βούλησή μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη. Θέλουμε να διευκολύνουμε τον καρκινοπαθή στην καθημερινότητά του και στον αγώνα που δίνει εναντίον της ασθένειας. Ξεκινήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, ώστε τα αντικαρκινικά φάρμακα να πηγαίνουν στο σπίτι του ασθενή. Και για την παράδοση των φαρμάκων κατ’ οίκον δεν προβλέπεται καμία οικονομική επιβάρυνση του ασθενή», συμπλήρωσε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments